Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Eh, svašta...

Čudna klauzula čuva Van Gaala na klupi Manchester Uniteda

Nizozemac koji je u proteklih godinu i pol spiskao pola milijarde eura na pojačanja i ostvario katastrofalne rezultate još će neko vrijeme voditi Manchester United.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako se već tjednima govori o odlasku Louisa van Gaala iz Manchester Uniteda, uprava mu neće dati otkaz sve dok postoje teoretske šanse da izbore Ligu prvaka, a trenutno ih od toga cilja dijeli šest bodova.

Naime, ako bi mu dali otkaz dok postoje teoretske šanse za Ligu prvaka, morali bi mu isplatiti 10 milijuna funti (12.7 milijuna eura) otpremnine, objavili su u utorak britanski mediji. Takva je klauzula koju Nizozemac ima od svog dolaska na Old Trafford i čelnici kluba mu trenutno ne mogu ništa iako je teško očekivati da će uspjeti nadoknaditi šest bodova zaostatka za gradskim rivalom Manchester Cityjem i dohvatiti četvrtu poziciju.

Ipak, Van Gaal vjerojatno neće voditi Manchester United sljedeće sezone. Na britanskim kladionicama najveći favorit za novog trenera je Jose Mourinho.

Bivši trener Chelseaja i sam je vrlo zainteresiran da preuzme United, ali protiv toga su klupske legende Bobby Charlton i Alex Ferguson, tvrde britanski mediji.

Navijači bi željeli na kormilu kluba vidjeti Ryana Giggsa, koji je sada pomoćnik Van Gaalu, dok navodno Alex Ferguson zagovara dolazak trenera Tottenhama Mauricija Pochetina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider