Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
već za tri dana?

Van Gaal je već bivši: Sve je potpisano i spremno za Mourinha

Manchester United mijenja menadžera kroz četiri mjeseca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glasine oko dolaska Josea Mourinha u Manchester United sve su jače i jače. U četvrtak ujutro je novinar Sky Sport Italije Alessandro Alciato napisao je na svom Twitter profilu kako je dogovor oko suradnje između Manchester Uniteda i Josea Mourinha vrlo blizu realizacije. Riječ je o uglednom novinaru koji je sudjelovao u biografijama Carla Ancelottija i Andree Pirla, te koji je upoznat sa svim velikim transferima koji bi se mogli realizirati u Italiji i Engleskoj.

U smiraju istog dana snažna informacija stigla je iz Španjolske, točnije El Confidenciala. Pouzdani španjolski izvor otišao je toliko daleko da tvrdi kako su Mourinho i Manchester United već potpisali predugovor, te da je samo pitanje vremena kada će portugalski stručnjak preuzeti klupu, a ne hoće li.

Aktualni menadžer Louis van Gaal ostvaruje nezadovoljavajuće rezultate s Unitedom koji je prošlog ljeta puno trošio, a trenutno drži tek peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici s čak 10 bodova manje od vodećeg Leicester Cityja. Ukoliko kiksa u nekoliko uzastopnih utakmica lako je moguće da vrlo brzo vidimo Mourinha na klupi, no ukoliko rezultati budu solidni klub će se Van Gaalu zahvaliti na kraju sezone. U Engleskoj se čak šuška da će Mourinho zasjesti na klupu United već nakon sljedećeg vikenda, odnosno gostovanja 'crvenih vragova' kod Chelseaja.

Recimo i da je u provedenoj anketi među navijačima Uniteda Mourinho prva opcija, iako je donedavno sjedio na klupi londonskog Chelseaja. Čak se se počeli i prodavati šalovi ispred Old Trafforda s likom 'The Special Onea'.

Podsjetimo, drugi Manchester (City) od ljeta preuzima Pep Guardiola, Mourinhov mrski 'neprijatelj'. Angažman Portugalca bio bi svojevrsni odgovor na Cityjev veliki transfer.

Ukoliko Manchester uistinu potvrdi Mourinha na klupi Uniteda, dvoboji dvaju Manchestera postat će veći i od španjolskog 'el clasica' između Barcelone i Real Madrida. U međusobnim dvobojima uspješniji je Guardiola koji je u 15 ogleda upisao sedam pobjeda, tri su otišle na stranu Mourinha, dok je pet utakmica završilo remijem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider