Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko će dočekati

Sve je spremno za 'Ratove zvijezda II': 'Dogovor je jako blizu'

Nakon ove vijesti svi s nestrpljenjem čekaju iduću sezonu engleske Premierlige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novinar Sky Sport Italije Alessandro Alciato napisao je na svom Twitter profilu kako je dogovor oko suradnje između Manchester Uniteda i Josea Mourinha vrlo blizu realizacije. Riječ je o uglednom novinaru koji je sudjelovao u biografijama Carla Ancelottija i Andree Pirla, te koji je upoznat sa svim velikim transferima koji bi se mogli realizirati u Italiji i Engleskoj.

Britanskim medijima već se proširila vijest poput požara da se izvršni potpredsjednik Uniteda Ed Woodward sastao s obitelji Glazer (vlasnicima kluba) kako bi izložio konačni dogovor oko realizacije transfera Josea Mourinha. Glazeri su navodno dali 'zeleno svjetlo' i sada se samo čeka kraj sezone prije nego se zahvale aktualnom menadžeru Louisu van Gaalu. United s Nizozemcem na klupi trenutno drži peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici s 10 bodova manje od vodećeg Leicester Cityja.

Čim se saznalo da Pep Guardiola, miljenik legendarnog menadžer Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona, preuzima Manchester City 'crveni vragovi' okrenuli su se angažmanu jedinog preostalog slobodnog stručnjaka s dokazanim rezultatima.

"Izvor blizak Manchester Unitedu otkrio je za ESPN da je klub proveo anketu među navijačima i da velika većina želi Portugalca na klupi", piše britanski izvor.

Ukoliko Manchester uistinu potvrdi Mourinha na klupi Uniteda, dvoboji dvaju Manchestera postat će veći i od španjolskog 'el clasica' između Barcelone i Real Madrida! Riječ je o dvoboju mrskih gradskih rivala koje će voditi dvojica menadžera koji su nam proteklih godina pružali epske dvoboje u Primeri i Ligi prvaka.

U međusobnim dvobojima uspješniji je Guardiola koji je u 15 ogleda upisao sedam pobjeda, tri su otišle na stranu Mourinha, dok je pet utakmica završilo remijem. Guardiola na klupu Cityja sjeda kao trener s 19 trofeja, dok bi Mourinho na klupu Uniteda sjeo kao vlasnik 22 naslova. 'Ratovi zvijezda II', kako na travnjaku tako i uz gol-aut linije. Jedva čekamo...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider