Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gotovo je

Jose Mourinho dobio otkaz u Chelseaju!

Jose Mourinho više nije trener Chelseaja, javljaju svi engleski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je prošle godine osvojio svoj treći naslov prvaka s Chelseajem, Jose Mourinho dobio je otkaz! Trofejni trener, koji se identificirao s ovim klubom, potjeran je nakon katastrofalnog prvog dijela sezone. Chelsea je trenutano 16. momčad engleskog prvenstva s nevjerojatnih 20 bodova iza prvoplasiranog Leicester Cityja, kluba koji je očito pobjedom u ponedjeljak presudio Mourinhu.

Tako je Portugalca skupo stajao poraz od Claudija Ranierija, jedne od njegovih omiljenih trenerskih meta, kojeg je često ismijavao u medijima nakon što ga je naslijedio 2004. godine u svom prvom mandatu na Stamford Bridgeu. Mourinhov Chelsea je nakon osvojenog naslova prvaka u 16 kola nove sezone uspio osvojiti samo 15 bodova, što u prosjeku nije niti jedan cijeli bod po kolu.

Puklo je nakon Leicestera definitivno i između njega i igrača koje je optužio za izdaju, a kad se to dogodi, kao i u Realu, onda tu više nema povratka. Mourinho se nekako uspio plasirati u nokaut fazu Lige prvaka te je upravo u tom natjecanju najavljivao uspjeh, ali je malo tko vjerovao u njegove najave.

''Nadam se mi gospodin Abramovič neće dati otkaz jer ja želim nastaviti voditi Chelsea'', govorio je Portugalac nakon posljednjeg poraza, ali ipak se dogodilo ono što su svi najavljivali već tjednima.

Hoće li se vraćati kao neki na Maksimir?

Chelsea je objavio kako je razlaz bio uzajamni dogovor, baš kao i prvi put, ali to se radi kad se želi ostati u kakvim takvim odnosima s menadžerom. Po tom Mourinho i nije dobio svih 55 milijuna eura, koliko stoji u ugovoru (u slučaju otkaza). Ipak, mnogi smatraju kako se dogodilo baš to, otkaz i puna odšteta, a za medije neka ide priča o dogovoru. Devet poraza u 16 kola uistinu je previše za ugled kluba u kojeg su uložene stotine milijuna eura pa i tih 50 nije previše.

Završena je tako i druga epizoda Josea Mourinha u Chelseaju, a vidjet ćemo hoće li on biti Abramovičev 'Jurčić' i vratiti se u budućnosti na još jednu turu. Kada se u ljeto 2013. vraćao u klub zaželio je da ostane 10 godina, no sramotna tekuća sezona prebrisala je sve dobro što je napravio u prošloj kada je uzeo naslov. Surov je to posao vrhunskog menadžera u modernom nogometu, čak i za Mourinha koji je tako potjeran iz Reala i Chelseaja, dok je sam odlazio iz Porta i Intera nakon osvajanja Lige prvaka.

Kao nasljednik se spominje pomalo zaboravljeni Juande Ramos, bivši trener Seville, Tottenhama i Dnjipra. Njegov agent već pregovara u Londonu, a on bi trebao biti tek prijelazno rješenje. U tom se kontekstu spominje i Guus Hiddink. Najveća želja čelnika Chelseaja, pišu britanski mediji, je Diego Simeone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider