Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sasuo mu sve u brk

Lovren žestoko 'oprao' Čačića: Hrvatska na Euro bez stopera Liverpoola?

Nova afera je na pomolu. Situacija oko Lovrena nije smirena već je eskalirala do neslućenih razmjera.

Dejan Lovren odlučio je, čini se, krenuti „đonom“ na izbornika hrvatske reprezentacije Antu Čačića.

„Izbornik vjerojatno očekuje neku ispriku. Ali ja se neću ispričati. Otvoreno ću mu kazati, gospodine Čačiću, ako vi mene ne vidite u prvih jedanaest, ja vam neću doći na Euro. Eto, rekao sam...“, izjavio je, među ostalim, Lovren u intervju za Sportske novosti, u kojem je u potpunosti otvorio dušu i javno obznanio što ga sve tišti i smeta.

Nova afera je na pomolu. Ne da je situacija oko Lovrena smirena već je eskalirala do neslućenih razmjera. Taj intervju zacijelo će izazvati brojne kontroverze i otvoriti brojna pitanja koja su se do sada mela pod tepih. Lovren je iznio svoju verziju incidenta koji se dogodio u Budimpešti kada se samoinicijativno vratio sa zagrijavanja na klupu.

„Ne želim ispasti bahat, arogantan ili ne znam što, međutim Čačić mi je rekao da ću dobiti 45 minuta, a onda to nisam dobio na utakmici koja je pripremna“, kazao je Lovren.

Stoper Liverpoola se bez krzmanja upitao kako to da Gordon Schildenfeld može biti ispred njega a nije igrao šest mjeseci zbog ozljede?
„Neću dopustiti da me se šikanira, nije to to. Bez ljutnje. Ne mogu tako više, ne mogu ja to, bolje da priznam nego da držim u sebi“, priznao je Lovren koji bi se danas trebao sastati s Čačićem u Liverpoolu.

Izbornik dolazi na utakmicu Liverpoola i Stoke Cityja na Anfieldu. Logično je zaključiti da se namjeravao nakon utakmice naći s hrvatskim reprezentativcem. Trebali su u „četiri oka“ riješiti nesuglasice, no pitanje je hoće li doći do sastanka nakon oštrog Lovrenovog istupa?

Ako se i nađu, sva je prilika da će Lovren Čačiću „sasuti u brk“ ono što je izjavio za Sportske novosti. Jasno je da uzmaka više nema, Lovren je očito dobro promislio prije no što je izašao u javnost sa svojim pogledom na cijelu situaciju. Stoga je veliko pitanje kako će Čačić reagirati? Ako ostane nijem i prekrije uši kao da ništa nije čuo, ispast će slabić i potpuno će izgubiti autoritet, koji je za mnoge i tako upitan. Ako se odlučio uzvratiti istom mjerom, Lovren očigledno neće putovati u Francusku i Hrvatska će za duže vrijeme izgubiti često osporavanog, ali bez sumnje kvalitetnog nogometaša.

Lovren ne igra za bilo kakav klub, on je član Liverpoola, mitskog kluba, za mnoge najvećeg engleskog kluba, peterostrukog prvaka Europe i osamnaesterostrukog prvaka Engleske. Nakon početnih problema u Liverpoolu nakon dolaska iz Southamptona, gdje je odlično igrao i na temelju toga „zaradio“ transfer na Anfield, Lovren je procvao pod trenerskom palicom Juergena Kloppa.

Njemački stručnjak u nekoliko je navrata istakao koliko cijeni hrvatskog stopera i kakvo mišljenja ima o njemu. Za Kloppa je Lovren igrač neupitne vrijednosti, jedan od ključnih igrača Liverpoola, na kojem temelji igru obrane i cijele momčadi.

Lovren, dakle, ima jake karte u rukama, ima i argumente koji se teško mogu poreći. Ne može se reći da su mu izjave sasvim nelogične, u mnogo čemu je u pravu, no taktički pristup mu očito nije jača strana. Ovakvim izjavama i stavom doveo je izbornika pred gotov čin.

Čačić također nije tip koji će stvari rješavati u rukavicama, koji bi tek tako podilazio igračima, barem je ostavljao takav dojam tijekom trenerske karijere, što je potvrdio i kao izbornik kada je priznao da se Lovren samoinicijativno vratio sa zagrijavanja na klupu na nedavnoj utakmici s Mađarima.

Vidjet ćemo kako će Čačić reagirati, ne treba biti odveć vidovit da bi se pretpostavilo što bi se moglo dogoditi. Bojimo se da će tu biti još svega.
Zašto je Čačić postupio s Lovrenom kako je postupio i zašto je Lovren reagirao tako kako je reagirao, teško je odgonetnuti. Afera se rodila praktički ni iz čega. Događa li se nešto iza kulisa, daleko od očiju javnosti i medija? Sve je moguće. Ovo je Hrvatska...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider