Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čačić se opasno igra

VIDEO 'Mister 100%': Lovren pokazao kako se čuva najbolji strijelac lige

Dejan Lovren odigrao je maestralno u obrani Liverpoola u remiju protiv Tottenhama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski stoper Dejan Lovren u subotu je pokazao kako bi trebao igrati pravi zadnji čovjek obrane. Liverpool je u utakmici 32. kola Premierlige na svom travnjaku ugostio kandidata za naslov prvaka Tottenham i odigrao 1:1. Lovren je u toj utakmici bio ponajbolji igrač, a k tome u prilog ide i statistika;

Dobiveni dvoboji na zemlji: 100%

Dobiveni dvoboji u zraku: 100%

Očišćene lopte: 7

Blokirani šutevi: 5

Ključno presijecanje lopte: 1

Lovren je bio najzaslužniji što je ponajbolja momčad lige, koja u svojim redovima ima najboljeg strijelca Premierlige, postigla samo jedan pogodak. Upravo je Lovrenov zadatak bio čuvati Harryja Kanea, koji je doduše uspio zavući jednu loptu pored našeg igrača.

No prema mišljenju svih nogometnih kritičara, Lovren je odigrao maestralno u obrani i dokazao je koliko će biti važan za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Francuskoj, ukoliko se nađe na popisu. Naime, podsjetimo da su se za vrijeme i nakon prijateljske utakmice Hrvatske i Mađarske pojavile trzavice između Lovrena i hrvatskog izbornika Ante Čačića. Potonji je čak zaprijetio preko medija da se svojim ponašanjem udaljio od Eura u Francuskoj.

Da je odradio dobar posao u obrani putem društvene mreže je priznao i legenda Liverpoola Jamie Carragher.

Lovren je 'čistio nered' za svojim partnerom u obrani Mamadouom Sakhom, te je djelovao vrlo samopouzdano u ogledima jedan na jedan s Kaneom, ali i u situacijama kada nekoliko igrača jurilo prema obrani 'redsa' iz polukontre ili kontre.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider