Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeta situacija

Real dobio rekordnu ponudu za "tihu zvijezdu" koja je oduševila Europu: Perez traži 700 mil. eura!

Na adresu Reala stigla je rekordna ponuda za igrača koji je postao ljubimac španjolske publike...

Philippe Coutinho i Jürgen Klopp (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Već mjesecima spekulira se da Real Madrid priprema sveobuhvatnu rekonstrukciju momčadi. Kraljevi planiraju poharati tržište nogu s nekoliko stotina milijuna eura. Na meti su im najveće svjetske zvijezde – Neymar, Kane, Hazard, Lewandowski, Dybala...

Modrić žali za rastankom: ''Žao mi je zbog načina na koji sam otišao, nadam se da navijači razumiju''

Real, dakle, namjerava ući u dvorište konkurentima, ali ni oni sjede skrštenih ruku. Mundo Deportivo piše da je Liverpool bacio oko na Marca Asensija, mladu zvijezdu Reala koja je oduševila španjolsku i europsku sportsku javnost svojim igrama prošle sezone. Mnogi su ga proglasili najboljim mladim igračem Europe. Budući da se radi o velikom španjolskom talentu, k tome još tihom i pristojnom mladiću, brzo je postao ponajveći ljubimac Realovih navijača.

Liverpool ponudio 150 milijuna eura za Marca Asensija

Liverpool je ljetos navodno ponudio Realu čak 150 milijuna za Asensija. To je gotovo dvostruko više od rekordnog izlaznog tranfsera Reala, onog Alvara Morate koji je ljetos prešao u Chelsea. Madriđani su to odbili, ako je vjerovati španjolskom dnevniku, ali Englezi su ove zime ponovno pokucali na vrata Kraljeva. Redsi traže zamjenu Philippea Coutinha, kojeg su bili primorani prodati Barceloni. Milijune imaju, samo na Coutinhu bi mogli zaraditi 160 milijuna eura, ako ispuni sve uvjete, a i povrh toga imaju osigurana sredstva za lukrativnu kupovinu.

U Liverpoolu su svjesni da se moraju pojačati ako se žele ozbiljnije uključiti u utrku za titulu prvaka Engleske i Europe. Odštetna klauzula za Asensija iznosi 700 milijuna eura, s te strane Real može biti miran, jasno je da to nitko ne želi platiti, no postoje indicije da je Asensio nezadovoljan trenutačnim statusom. Nakon što je bljesnuo prošle sezone i bio obasut hvalospjevima medija i navijača, očekivao je da će ove sezone imati još bolju minutažu.

Perez odbio Engleze

Početak sezone dao je za naslutiti da će igrati iznimno važnu ulogu u koncepciji Zinedinea Zidanea, no tamo negdje nakon desetog-jedanaestog kola Asensio se gubi sa Zidaneova kompasa. Od tada znatno više grije klupu nego što igra. Tomu su značajno pridonijeli loši rezultati Reala, kao i najprije povratak na travnjak Cristiana Ronalda, nakon suspenzije na početku sezone, a potom i Garetha Balea, koji se u međuvremenu oporavio od ozljede.

Kada su sva tri člana napadačkog terceta Ronaldo – Benzema – Bale zdravi, Asensio teško može računati da će biti starter, ali u posljednje vrijeme slabo ulazi i s klupe. U posljednjih šest prvoligaških utakmica dobivao je tek mrvice, najviše je igrao u domaćem porazu od Villarreala, i to samo 20 minuta. To je i razlog što je navodno počeo gunđati, možda ne baš tako glasno kao Isco, koji je također ponovno nezadovoljan statusom, ali dovoljno bučno da to čuju potencijalni kupci.

Florentino Perez navodno je odrješito odbio ponudu Liverpoola.
Predsjednik Reala hladno je poručio Englezima da Asensio ima određenu odštetnu klauzulu, pa ako ga tako žarko žele, neka je podmire i bit će njihov. Logično je da Perez nije želio ulaziti u nikakav posao i dodatno oslabiti momčad. Ionako mu se prigovara da je napravio veliku pogrešku kada je dozvolio Zidaneu da pusti Alvara Moratu i Mariana Diaza, a da nije doveo adekvatne zamjene.

Real traži 700 milijuna eura

Unatoč katastrofalnim jesenskim rezultatima, koji su rezultirali ranim gubitkom obrane titule prvaka Španjolske i ispadanjem iz Kupa kralja, Zidane je uspio uvjeriti Pereza da ne izađe na zimski „mercato“ te da pruži još jednu šansu postojećoj momčadi. U takvim okolnostima prodaja Asensija nije dolazila u obzir, no tko zna što donosi ljeto.
Ako Real ispadne od PSG-a, Perez će vjerojatno narediti totalni remont, a da bi to napravio, morat će temeljito provjetriti svlačionicu.

Da bi nove zvijezde došle, neke moraju otići. Asensio svakako nije prvi na listi za odstrel, no zbog svoje kvalitete i mladosti (22 godine) ima ponajvišu cijenu, a Realu će trebati novac ako se odluči pomesti tržište, posebice ako krene po Neymara i(li) Kanea, čije će cijene prkositi zakonima gravitacije. Čak ni Real nema dovoljno novca u sefu da kupi sve što želi, a da nikoga ne proda. U tom smislu nije nemoguće da se odluči prodati i Asensija, pogotovo ako Liverpool još malo podigne letvicu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider