Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedva čekamo

Hrvata će na terenu Bernabeua biti više nego na Maksimiru, istina za Mandžu

Večeras kreće Liga prvaka, a nama je posebno zanimljiva utakmica u Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid otvara novu sezonu s ukrajinskim Šahtarom, a ono što odmah upada u oči je sljedeća zanimljivost: večeras će na Santiago Bernabeuu biti više Hrvata nego u srijedu na Maksimiru na utakmici Dinamo – Arsenal (od Hrvata trebali zaigrati tek Pjaca, Pivarić i/ili Antolić).

Razlog nisu (samo) nogometaši, Luka Modrić i Darijo Srna najavljeni su u prvim momčadima dok su Mateo Kovačić i Dudu na klupi, već i suci. Čak čest hrvatskih sudaca na čelu s Ivanom Bebekom večeras će također braniti ugled našeg nogometa. Nadamo se kako Bebek i ekipa neće imati težak zadatak.

Šahtar se na krilima sreće dokopao Lige prvaka preko bečkog Rapida i odmah su dobili nagradu, gostovanje na velebnom Bernabeuu. Real je 'peticom' protiv Betisa i 'šesticom' protiv Espanyola za vikend pokazao kako im se vratila pucačka forma, a posebno je zastrašujući podatak da je Cristiano Ronaldo zabio čak pet komada u posljednjoj utakmici.

Obrana Ukrajinaca bit će na velikom testu, a s njom i kapetan Darijo Srna koji je zbog dva odlaska 'po ćevape' u Oslu zaradio brdo kritika. Luka Modrić bit će na svom standardnom mjestu uz Tonija Kroosa dok će Mateo Kovačić čekati priliku s klupe. Eduardo je u dobroj formi, no vidjet ćemo koliko će minuta večeras dobiti u Madridu.

Mario Mandžukić također ima važan zadatak. Mora početi dokazivati navijačima i čelnicima Juventusa kako njegov dolazak nije bio promašaj. Juve je u sezonu ušao katastrofalno i u tri kola još nije slavio. Mandžo se uklopio u sivilo momčadi, a s obzirom na igre i u klubu i reprezentaciji sigurno će njegova igra biti pod posebnim povećalom. Nažalost za njih, idu na noge Manchester Cityju koji u pet kola engleskog prvenstva nije primio niti jedan jedini gol, a forma momčadi Manuela Pellegrinija je briljantna. Dobra vijest za Talijane je izostanak Sergija Aguera koji je za vikend dobio jak udarac u koljeno.

Massimiliano Allegri je uoči utakmice najavio kako u ovoj sezoni od Mandžukića očekuje velike stvari. Bilo bi fantastično da Mnadžo pokaže svim kritičarima kako se njegov poznati žar nije ugasio.

1. kolo Lige prvaka utorak:

Skupina A
PSG – Malmo
Real Madrid – Šahtar

Skupina B:
Wolfsburg – CSKA
PSV – Manchester United

Skupina C
Galatasaray – Atletico Madrid
Benfica – Astana

Skupina D
Manchester City – Juventus
Sevilla – Borussia (M)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider