Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cico lakše diše

Kranjčar otkrio što je rekao na poluvremenu igračima i koji potez je odlučio utakmicu

Šef Dinamova stručnog stožera u prvi je plan istaknuo pobjedu i prolaz u treće pretkolo Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Dinama Zlatko Kranjčar izrazio je zadovoljstvo pobjedom (3:2) nad Vardarom na Maksimiru, ali imao je zamjerki na igru svoje momčadi.

"Čestitam igračima na pobjedi koja je na kraju zaslužena, ali isto tako i Vardaru koji je smjelo ušao utakmicu. Mi smo u najvažnijim trenucima bili bolji i odlučniji. Ušli smo u utakmicu malo nesigurno, stoperi su vodili igru i gubili loptu, time smo dali mogućnost Vardaru da dođe do gola. Nedosuđeni jedanaesterac sigurno bi promijenio tijek utakmice, ali nije se dogodilo. U drugo poluvrijeme smo ušli puno odlučnije, ulaskom Benkovića pustili smo Machada i Antolića da vode igru i to je bio odlučujući potez."

Što se rekli igračima u poluvremenu?

"Da budu agresivniji i odlučniji, da smanje prostor i tako onemoguće kontre. Dali smo gol i podigli se u kvaliteti igre. Zahtijevao sam da igramo brže i više preko bokova. Igrali smo puno kvalitetnije i bolje."

Forma je ipak zabrinjavajuća? Igra nije baš bajna...

"Možda igrače u nesigurnost dovodi moj zahtjev da igramo dosta visoko, ali na nekim pripremnim utakmicama dobro smo izgledali. Protiv Vardara baš i nismo. Možda je to nesigurnost zbog novog stila, ali moramo to poboljšati. Gledali smo da nas Vardar ne zaskoči istim stilom kao u Skoplju. Radimo na treninzima, ali na utakmicama to izgleda sasvim drugačije."

Kakav je bio oproštaj s Pjacom u svlačionici?

"Jako lijep. Mislim da je Pjaca to zaslužio. Odlazi u jedan od najvećih klubova svijeta, koji mu otvara širinu i dimenziju da još napreduje. Od toga će imati koristi i reprezentacija koja će time biti još kvalitetnija. Normalno da je emocionalan, da mu je teško, ali i sretan što je pred novim iskorakom", zaključio je Kranjčar.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider