Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Idemo po pobjedu'

Kovač uoči Norveške: Pjaca je bio najbolji, nije Mandžukić jedini promašivao

Hrvatski nogometni izbornik Niko Kovač uoči kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. u gostima kod Norveške, koja se igra u nedjelju, izjavio je da želi pobjedu iako "vatrenima" odgovara i neriješen rezultat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nakon remija u Azerbajdžanu (0-0), sada se sve malo promijenilo i Norveška nam je došla na bod zaostatka. Oni su vrlo čvrsta momčad s nekoliko košarkaški visokih igrača, te će pokušati iskoristiti svoju prednost u skok igri. Morat ćemo se boriti od prve do zadnje minute, fizički će sigurno biti intenzivnije nego u Azerbajdžanu. No, imperativ je na Norveškoj, neriješen rezultat više igra nama nego njima, ali želimo pobjedu", rekao je Niko Kovač.

Mamić se već izjasnio: Kovaču prijeti otkaz ako izgubi u Norveškoj!?

Osvrćući se na kiks protiv Azerbajdžana, izbornik Kovač je kazao:"Uz toliko propuštenih prilika ne može se dobiti utakmica. Remi se ni meni ne sviđa, ali nema smisla da sada udarim po dečkima".

U Azerbajdžanu su pod posebnim povećalom bili Marko Pjaca i Milan Badelj, a na meti kritika zbog promašaja našao se Mario Mandžukić.

"Pjaca je bio naš najbolji igrač, išao je okomito kao što smo i tražili, te je pokazao da može igrati u bilo kojem sustavu. Mislim da smo u njemu dobili još jednog važnog reprezentativca za budućnost. Badelj je bio odličan u obrambenom dijelu, a  i ne bih nikoga izdvajao", rekao je izbornik Kovač.

Hrvatska je u ožujku u Zagrebu pobijedila Norvešku sa 5-1, a strijelci su bili Brozović (30), Perišić (53), Olić (65), Schildenfeld (87) i Pranjić (90+4). Lijevi branič Danijel Pranjić napominje da će Hrvatska ići na pobjedu u susretu s Norveškom.

"Unatoč remiju u Azerbajdžanu moramo ostati pozitivni. Ja još uvijek mislim da smo najbolja momčad u skupini, samo moramo to pokazati na terenu. U Oslu ćemo krenuti u lov na sva tri boda. Norveška je i u Bugarskoj pokazala da je dobra, i bit će to drugačija utakmica od one u Zagrebu. Oni će otvoreno krenuti na pobjedu jer im to treba, i sigurno će biti ljepše nego u Azerbajdžanu", rekao je Pranjić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider