Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
wenger odlazi?

Uoči ljeta velikih promjena najbolji mladi igrač svijeta potpisao za Arsenal

Arsenal je potpisao prvo veliko pojačanje za iduću sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nigerijski dnevni list Sports Day objavio je vijest da je najbolji mladi nogometaš svijeta do 17 godina, Kelechi Nwakali, potpisao dugogodišnji ugovor s engleskim Arsenalom. Spomenutom se izvoru Nwakali sam povjerio, a isto je potvrdilo i nekoliko njegovih bliskih prijatelja putem društvenih mreža.

Stigao novi Patrick Viera

'Topnici' su platili oko tri milijuna funti ASJ nogometnoj akademiji za usluge 17-godišnjeg Nigerijca, koji će se momčadi priključiti od ljeta kada napuni 18 godina. Riječ je o veznom nogometašu koji je ponio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Čileu do 17 godina. Kapetan je upisao po tri pogotka i asistencije na putu do naslova.

Nwakalija mnogi uspoređuju s legendarnim Patrickom Vierom, s kojim je Arsenal posljednji put i uzeo titulu engleskog prvaka 2004. godine. Nwakali je visok 181 centimetar, 12 manje od umirovljenog francuskog nogometaša. No, još bi trebao rasti, a svojom vižljastom konstitucijom već sada podsjeća na Vieru, koji je rodom također Afrikanac, točnije Senegalac.

Nwakali je samo prvo u nizu pojačanja koje Arsenal planira za predstojeće ljeto, jer promjene su nužne. U sezoni u kojoj sve velike momčadi kiksaju i/ili igraju slabo, Arsenal s vrlo jakim sastavom nije vodeći. Štoviše, tek je treći i ima pet bodova zaostatka za Leicester Cityjem.

Stižu pojačanja, ali ne i ona potrebna

Među imenima koja se spominju nalaze se sve redom veznjaci i napadači: N'Golo Kante (Leicester City), Victor Wanyama (Southampton), William Carvalho (Sporting Lisabon), Odion Ighalo (Watford) i Pierre-Emerick Aubemeyang (Borussia Dortmund)... To je pomalo neshvatljivo iz razloga što je obrana Arsenala, točnije stoperske pozicije, najslabiji dio momčadi, a najlošija stvar u cijeloj priči je ta da se u trenutnom sastavu ne nazire nitko tko bi mogao stasati u kvalitetnog srednjeg braniča.

Per Mertesacker i Laurent Koscielny su solidni stoperi, ali za osvajanje naslova prvaka potrebni su igrači poput Tonyja Adamsa, Sola Campbella ili barem Stevea Boulda, aktualnog pomoćnika Wengera koji je u tri navrata osvajao naslov prvaka Engleske s Arsenalom.

'Topnici' su u Petru Čechu konačno dobili kvalitetnog vratara, ali stoperi su i dalje 'rak rana' ove momčadi.

Momčad za novu sezonu neće slagati Wenger?

Osim pojačanja, Wenger namjerava obnoviti ugovore dvojici ključnih igrača Mesutu Özilu i Alexisu Sanchezu, kojima će ponuditi po 200 tisuća funti tjedno. U suprotnom bi obojica mogla spakirati kofere jer im ponuda iz drugih europskih moćnika neće nedostajati. Navodno se Barcelona interesira za Özila.

U svakom slučaju do kraja prvenstva ostalo je još 11 kola. Arsenal je treći s pet bodova zaostatka za Leicesterom i tri za Tottenhamom. Pred ispadanjem je u Ligi prvaka (Barcelona 0:2 u prvoj utakmici u Londonu), dok u FA Cupu mora igrati ponovljenu utakmicu protiv Hull Cityja u gostima. Wenger se nalazi u nezavidnoj poziciji i ukoliko se njegova momčad raspadne do kraja sezone, možda će neki drugi menadžer raditi slagalicu za novu sezonu u kojoj će Arsenal, kao i u prošlih 12, juriti svoj 14. naslov prvaka Engleske i prvi u Ligi prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider