Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bivša zvijezda Reala

Barca sprema senzacionalni transfer, Madriđani se digli na noge

Barcelona želi dovesti veznjaka Arsenala Mesuta Ozila...

Barcelona u tajnosti radi na bombastičnom transferu, piše madridska Marca. Katalonci navodno žele na ljeto dovesti Mesuta Ozila, trenutačnog veznjaka londonskog Arsenala i bivšu zvijezdu konkurentskog Real Madrida.

Ozil ima ugovor s Arsenalom do lipnja 2018., „topnici“ mu nude produženje, ali on za sada ne pristaje staviti potpis. Njemački veznjak prešao je u Arsenal iz Reala 2013. u transferu ukupno vrijednom oko 50 milijuna eura, 44 plus 6 milijuna eura bonusa, što je do odlaska Angela Di Marije u Manchester United bio rekordni izlazni transfer madridskog velikana.

Ozil na meti Barcelone

Prema informacijama „Football Leaksa“ Real je sklopio ugovor s Arsenalom prema kojem može „mečirati“ svaku ponudu u slučaju da „topnici“ odluče prodati njemačkog fantazistu.

Nakon Svjetskog prvenstva 2010., Ozil se našao na radaru mnogih velikih klubova, a među njima Real i Barcelone. Navodno je želio prijeći u Barcelonu, no Pep Guardiola je stopirao transfer s objašnjenjem da će zaustaviti razvoj tada nadolazećeg talenta Thiaga Alcantare, kojeg je kasnije doveo za sobom u Bayern. Ozil je naposljetku prešao u Real koji je isplatio Werderu 15 milijuna eura odštete.

Nakon turbulentne prošle sezone i oštrih kritika engleskih medija, Ozil je ove sezone zaigrao na razini koja se od njega očekuje. U 23 nastupa u Premierligi upisao je četiri gola i čak 16 asistencija. Dva gola je još dodao u Ligi prvaka. 

60 milijuna eura za pojačanja

Barcelona je dobro pokrivena u veznoj liniji, no kada se ukaže šansa dovesti klasnog nogometaša, koji je uz to marketinški iznimno zanimljiv, takva prilika se ne propušta.

S druge strane, ako Ozil dolazi, možda Barca planira nekoga prodati? S obzirom na medijske spekulacije kako Manchester City i PSG žele Sergija Busquetsa, za kojeg su navodno spremni iskrcati Barci stotinu milijuna eura, dolazak Ozil čini se sasvim mogućom opcijom. Odlaskom Busquetsa otvorilo bi se mjesto u veznom redu, doduše ne na istoj poziciji. No, došlo bi do određenih rošada, na Busquetsovu poziciju lako bi, primjerice, mogao prijeći Ivan Rakitić.

Kako god, katalonski mediji pišu da će Barcelona usprkos rupe u proračunu i financijskih problema imati na raspolaganju 60 milijuna eura za pojačanja. El Mundo Deportivo piše da će taj novac biti uložen u Paula Dybalu ili Marca Reusa. U tom slučaju prodaja će biti nužna kako bi doveli Ozila.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider