Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitiću svih 90 minuta

VIDEO Messi riješio Arsenal: Sjajna akcija Barce za prvi gol!

U odličnoj utakmici na Emiratesu Barcelona je stekla kapitalnu prednost uoči uzvrata na Camp Nouu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka Barcelona je pobijedila Arsenal na Emiratesu s 2:0 i praktički osigurala plasman među osam najboljih.

Dvostruki strijelac za europskog prvaka bio je Lionel Messi (71, 84pen), dok je Ivan Rakitić odigrao cijeli susret za goste.

Barcelona je u tvrdoj utakmici potvrdila da je ipak bolja od Arsenala, koji je držao 0:0 do 71. minute i propustio barem tri prilike za vodstvo, no kazna je stigla u samoj završnici susreta. 

U prvom dijelu Barcelona je imala čak 71 posto posjeda lopte, no praktički nije stvorila niti jednu priliku, a niti uputila udarac u okvir gola. Na drugoj strani, u 10. minuti Ramsey je šutirao slabo u vrlo izglednoj prilici, a još bolju je u 22. minuti propustio Oxlade-Chamberlain koji sa šest metara neometan gađa ravno u vratara Ter Stegena

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Čech brani udarac Neymara u prvoj većoj prilici Katalonaca, a u 60. minuti vratar Barcelone zaustavlja udarac glavom Girouda. Barcelona je povela u 71. minuti nakon fantastičnog protunapada u izvedbi Barcelonine tri zvijezde - Luis Suarez je produžio do Neymara koji upošljava Messija, a Argentinac u matnoj situaciji ne griješi. Bio je to prvi gol Messija vrataru Čechu u sedmom srazu njih dvojice. 

U 77. minuti Suarez pogađa vratnicu, a u 84. minuti Barca je riješila pitanje pobjednika. Novoušli branič Arsenala Flamini ruši Messija u šesnaestercu domaćina, a Messi sam izvodi kazneni udarac i pogađa za 2-0 i vjerojatno četvrtfinale i prije uzvrata.

ARSENAL - BARCELONA 0:2 ----> VIDEO

Pred 59.000 gledatelja na stadionu Emirates sudio je Cuneyt Cakir iz Turske.
Strijelci: 0-1 Messi (71), 0-2 Messi (84pen)
ARSENAL: Cech, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Ramsey, Coquelin (Flamini, 82), Oxlade-Chamberlin (Walcott, 50), Ozil, Sanchez, Giroud (Welbeck, 73).
BARCELONA: Ter Stegen, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, RAKITIĆ, Iniesta, Messi, Neymar, Luis Suárez

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider