Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio suigrač s većinom

Ivica Olić za Novu TV: O izborniku Daliću, igračima, rezultatu na Svjetskom prvenstvu...

Ivica Olić u stožeru je izbornika Zlatka Dalića i hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u Rovinju je na prvom dijelu priprema za Svjetsko prvenstvo. Taj prvi mini-ciklus kulminirat će u nedjelju velikim spektaklom na Anfieldu: Hrvatska - Brazil.

Dojmove o atmosferi među Vatrenima za Dnevnik Nove TV prenio je Ivica Olić, pomoćnik izbornika Zlatka Dalića.

Kako ste se snašli u novoj poziciji?

"Pa s obzirom da se to brzo izdešavalo nisam imao ni puno vremena razmišljati. Ja sam odmah rekao da to želim i hoću i da ću dati sve od sebe da pomognem i izborniku, a naravno i ekipi, da izborimo plasman na Svjetsko prvenstvo. To je bio naš cilj, a naravno da je onda došlo i do boljeg upoznavanja i shvaćanja nogometne filozofije izbornika. Evo sad smo imali dosta vremena i gledati i razmišljati o onome što nas očekuje na Svjetskom prvenstvu."

Slušaju li vas igrači? Vi biste trebali znati sve njihove trikove.

"S njih 90 posto sam još i igrao, a ovih nekoliko mlađih sve to lijepo i dobro prati tako da nema nikakvih problema, svi slušaju."

"Strpljivost najveća Dalićeva vrlina"

Kakav je odnos s izbornikom Dalićem?

"Od prvog dana je on na nivou, sa svakim našim okupljanjem i sastankom sam sve više i više dobivao sliku kako i što želi izbornik da radimo i kako da ekipa igra. Nikakvih problema nije bilo, super se slažemo i nadopunjujemo i nadam se da će nas i rezultat popratiti, on je najvažniji, ostalo je sve manje važno."

Koju biste izbornikovu najvažniju vrlinu izdvojili?

"Strpljenje! Jako puno je strpljiv i u odlučnim trenucima, što sam imao prilike vidjeti kod dosta trenera, izbornik je dosta miran, a to se vidi da iza sebe ima iskustvo. Imamo jako puno opcija i jako puno kvalitete, jednu utakmicu može biti jedan igrač, već iduću netko drugi, i to je zapravo naša najveća snaga."

I to je možda i najbolji recept?

"Tako je!"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider