Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nagrada za dobar rad'

Hajdukovci sretni zbog prvog mjesta: 'Poginuli smo na terenu!'

Nakon pobjede protiv Lokomotive trener Hajduka osvrnuo se na teško izvojevana tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ovo je vrlo važna pobjeda, moji igrači su bili silno motivirani. Malo nas je poljuljao primljeni gol, tko će kome nego svoj svome (pogodak za Lokomotivu postigao je Franko Andrijašević nap.a.). Nema veze što smo primili gol poslije osam utakmica, prebolio bih i pet golova, ali da smo pobijedili 6:5", rekao je Damir Burić.

Hajduk na vrhu HNL-a nakon dvije godine: Sušić i Tudor donijeli pobjedu!

Hajduk je na prvom mjestu HNL-a prvi put nakon dvije godine i tamo će ostati najmanje do nedjeljnog okršaja između Rijeke i Dinama na Rujevici, a možda i duže, ako taj dvoboj završi bilo kojim rezultatom osim pobjedom Dinama.

"Prvo mjesto je nagrada za dobar rad. Znate, ja ponekad moram prekidati trening jer igrači idu nevjerojatnom snagom i tempom. Na dobrom smo putu, a nadam se da ćemo ovako i nastaviti. Ne smije se čovjek zadovoljavati jer onda sve ide jako brzo prema nazad", smatra Burić.

Pobjednički pogodak Hajduku je donio Fran Tudor.

"Bio je veliki pritisak na nama, ali muški smo to odradili, poginuli smo na terenu i zasluženo slavili. Nije Hajduk 728 dana bio na prvom mjestu i zato nam to toliko puno znači, pokušavamo držati pritisak nad Dinamom", kazao je Tudor kojem je asistirao Hrvoje Milić.

"Predivan osjećaj i velika pobjeda koju ću nazvati duplom. Ostat ćemo veliki i nećemo komentirati druge stvari. Pozivam publiku da u nedjelju dođe na Poljud protiv Rijeke, ali i sve naše navijače da dođu u Lekenik kako bismo proslavili rođendan Torcide", za kraj će Milić.

Trener Lokomotive Sreten Ćuk mogao je tek konstatirati:

"Čestitam Hajduku jer su na prvom mjestu nakon dugo vremena. Među nama ima dovoljno kvalitete da se suprotstavimo momčadi koju gospodin Burić tako kvalitetno vodi, to smo željeli pokazati i mislim da smo u tome uspjeli. Osim Leke i Andrijaševića nitko od mojih igrača nije navikao igrati u takvoj atmosferi. Odlazimo s Poljuda uzdignuta čela."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider