Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Važna pobjeda Bijelih

Hajduk na vrhu HNL-a nakon dvije godine: Sušić i Tudor donijeli pobjedu!

U 14. kolu HNL-a Hajduk je stigao do osme pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je pobijedio Lokomotivu 2:1 i zasjeo na vrh HNL-a, barem do nedjeljnog dvoboja između Rijeke i Dinama na Rujevici (Splićani će ostati vodeći nakon ovog kola ukoliko Modri ne uzmu sva tri boda u Rijeci).

Momčad Damira Burića pokušala je velikim pritiskom stići do ranog pogotka, ali Lokomotiva je izdržala početne nalete Bijelih.

Kada je utakmica išla u nešto mirnije vode, poslije nekoliko promašaja u obećavajućim prigodama, Hajduk je poveo. Igrala se 29. minuta kada se ukrajinski stoper Maksim Bilji odlučio priključiti napadu, odigrao je dupli pas s Nikolom Vlašićem i onda dao idealnu povratnu koji koristi Tino Sven Sušić i filigrantski precizno sa 17-18 metara pogađa donji desni kut nemoćnog Zelenike.

S minimalnom prednošću Hajduk je otišao na odmor, ali početkom nastavka - šok za Splićane. Nakon što je Lovre Kalinić bravuroznim intervencijama spriječio goste da poravnaju, to se ipak dogodilo iz kornera u 54. minuti. Neometan je ostao bivši igrač Hajduka Franko Andrijašević i glavom je matirao Kalinića, prekinuvši tako dugi niz bez primljenog gola (posljednji put obrana Bijelih kapitulirala je upravo protiv Lokomotive, davnog 10. kolovoza).

Nošeni pjesmom svojih navijača, jurnuli su domaćini po sva tri boda i stigli do njih poslije krasne akcije - Balić je dao za Sušića, ovaj povukao i dodao lijevo natrčalom Miliću koji šalje povratnu na vrh peterca odakle Fran Tudor neobranjivo pogađa.

Uz podosta nervoze i pogrešnih dodavanja Hajduk je do kraja sačuvao vodstvo i uzeo tri boda kojima je skočio na vrh.

U nedjelju se sastaju Rijeka - Dinamo (15:00) te Zagreb - Split (19:00).

LJESTVICA:

1. Hajduk 29
2. Dinamo 27 (-1)
3. Rijeka 25 (-1)
4. Split 19 (-1)
5. Inter Zaprešić 19
6. Istra 1961 17
7. Lokomotiva 14
8. Slaven Belupo 14
9. Osijek 10
10. Zagreb 4 (-1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider