Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka nas pravi derbi

VIDEO Sjever Poljuda rasprodan: Evo što Pušnik kaže o Dinamu i pojačanjima

Ove srijede s početkom u 19:00 na Poljudu se igra najveći derbi hrvatskog sporta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajdukov trener Marijan Pušnik ovih dana ima najveću misiju kako spriječiti da njegove igrače obuzme euforija koja je zahvatila navijače Bijelih.

Hajduk je u seriji od šest uzastopnih pobjeda (po tri u HNL-u i Europa ligi) i u takvom trenutku na Poljud mu stiže najveći rival Dinamo kojem eventualnom pobjedom može pobjeći na pet bodova prednosti.

"Znam što je pred nama, znam da je to grad Split, znam da je euforija velika. Dobro smo počeli u prvenstvu i Europi gdje je pred nama isto još otvoren put do plasmana u skupine", izjavio je Pušnik na press konferenciji u najavi derbija koji se igra u sklopu drugog kola HNL-a. Prvotni termin bio je nedjelja 24. srpnja, ali je to prolongirano za ovu srijedu (početak u 19:00).

Počinje Hajdukov pakleni ritam

"Možda da se pita mene bilo bi najbolje za hrvatski nogomet da ga ne igramo sada nego poslije zbog toga jer bismo odmorni čekali protivnika. Ovako nas čeka Dinamo, pa Osijek, Maccabi Tel Aviv, Rijeka... Zaista ulazimo u jedan ludi ritam koji jači ne može biti. Prve tri ekipe na tablici. Nadam se da će moji momci to shvatiti i dati sve od sebe. Za nas je sad najvažnija tri tjedna u prvenstvu i u Europi. Iako je tek početak, već sad će se vidjeti gdje smo, kakvi smo i koji smo. Zbog toga će svaka utakmica odsad značiti vrijednost ovih igrača, sad se mogu pokazati. Uvijek uzimam to kao privilegiju, kao veliku šansu da napravimo nešto što se nije mislilo prije početka prvenstva", kaže Pušnik, ponosan na rezultate u proteklih nekoliko tjedana:

"Znam kako sam došao tu, znam kako su neki igrači primljeni i sve ostalo. Sad u iduća tri tjedna možemo razuvjeriti sve koji su nas primili sve s velikom skepsom. Znam i da je tanka crta od genija do luđaka kao i od pukovnika do pokojnika. Može biti i malo između. Ja sam zaista veseo i radostan što sam uopće dio toga da mogu igrati s Maccabijem, Dinamom i Rijekom u kratkom vremenu."

'Ova utakmica nosi samo tri boda, ali nije kao sve ostale'

Slovenac na klupi Hajduka svjestan je koliko bi klubu značio trijumf protiv Modrih.

"Ova utakmica nosi samo tri boda, a znam da je to derbi i da puno znači i našoj Upravi i Nadzornom odboru, a što je najvažnije navijačima. Jest da ćemo se postaviti tako, jest da će dio moje motivacije biti u tom smjeru, da trebaju igrači zaista znati da su to tri boda, ali da ipak nije to utakmica kao sve ostale. To je ponos, čast i privilegija i da ju treba zaista tako odigrati. Ali, neće biti kraj svijeta ako ne pobijedimo. Neće! Igrat ćemo i dalje i trenirati."

Tko će slaviti u derbiju na Poljudu (srijeda, 19.00)?

Ukupno glasova:

Na upit koliko će Marko Pjaca nedostajati Dinamu, Pušnik je odgovorio:

"Pa gledajte, ako je na golu rezervni vratar Portugala, ako je tu Schildenfeld koji je hrvatski reprezentativac, ako su tu Rog, Ćorić, Soudani koji je jedan od najboljih igrača koji je igrao tu u posljednje vrijeme, ako su tu i Fernandes i svi ostali onda jedan igrač ne znači puno. Isto je tako i kod nas, od jednog igrača ne ovisi tim. To vrijedi u klubovima koji imaju Messija i Ronalda. U Dinamu ima toliko dobrih igrača tako da bi bila greška osloniti se samo na jednog."

Futacs i Gentsoglou neće zaigrati još neko vrijeme

U derbiju će Hajduk nastupiti bez dvojice igrača od kojih Pušnik puno očekuje - mađarskog napadača Marka Futacsa i grčkog veznjaka Savvasa Gentsogloua.

"Futacs nije u konkurenciji za 18, već je blizu i trenira s nama, počeo je s loptom, igra i sve ostalo. Bit će blizu kad ja to procijenim. Što se tiče Gentsogloua, mi smo ga testirali i gledali i to je to. On još nije blizu, nadam se da će do druge utakmice s Maccabijem biti taj."

Na upit kako se postaviti protiv Dinama - napasti ili čekati - Pušnik je prasnuo u smijeh:

"To ozbiljno pitanje? Neću reći, to je dio taktike. Vidjet ćete sutra."

Što očekuje od Dinama?

"Vjerojatno kao i mi, kolega Zlatko Kranjčar će izvesti 11 igrača za koje misli da su najbolji i s kojima može pobijediti."

Poruka navijačima?

"Uživajte u nogometu."

Očekuje li Pušnik da će Hajduk u derbiju morati odigrati najbolju partiju sezone i je li momčad za to spremna?

"To sigurno. Protiv Dinama koji je trenutno najbolja hrvatska momčad trebaš odigrati najbolju partiju ako ih hoćeš pobijediti", zaključio je Pušnik.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX