Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko zajedništvo

Hajduk trese i nerezultatska euforija: Klub i navijači ruše rekorde!

Izuzetno pozitivna atmosfera vlada u i oko Poljuda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Onako kako su prvotimci Marijana Pušnika ušli u novu sezonu tako izvan travnjaka 'igraju' Hajdukov Odjel za članstvo, marketing i navijači.

Hajduk je nedavno prešao nevjerojatnu brojku od 40.000 članova, a uskoro će, možda i prije večerašnjeg uzvrata trećeg pretkola Europa lige s Oleksandrijom, pasti rekord po broju prodanih pretplata.

Po tom pitanju je i prošle sezone srušen rekord. Tada je godišnju ulaznicu za Hajdukove utakmice kupilo 6.517 navijača, a do jutros u 8:00 to je učinilo 6.317 navijača za ovu sezonu. Nedostaje još 201 do novog rekorda koji će nesumnjivo biti ostvaren, a i dosta nadmašen, ukoliko Bijeli nastave nizati pobjede.

Što se tiče broja članova, tu su veliki posao za Hajduk odradili njegovi vjerni navijači još početkom godine. Za vrijeme zimske stanke u HNL-u diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu, organizirane su brojne akcije učlanjivanja na kojima je odaziv bio fantastičan.

Rezultat je takav da Splićani, u trenutku objave ovog teksta, imaju 40.377 članova, što je više nego svi klubovi u HNL-u zajedno (članarina iznosi 100kn, za maloljetnike 50kn). Usporedbe radi, u 2015. Hajduk je imao 15.380 članova.

Od ruba provalije do lijepe perspektive

Na krilima tog impresivnog entuzijazma Hajduk je preživio proteklih nekoliko godina koje su bile možda i najteže razdoblje u cijeloj povijesti kluba. Klub je tada plesao na rubu stečaja, a kad je 'dogorjelo do noktiju', navijači su se okupili u udrugu Naš Hajduk i Hajduk je krenuo putem ozdravljenja. Na demokratskim izborima za Nadzorni odbor koji se provode svake četiri godine navijači su izabrali sposobne i stručne ljude da klub povedu u neku bolju budućnost. 

I zasad im ide vrlo dobro, dugovi se konstantno smanjuju, klub je naročiti veliki korak napravio na marketinškom polju te racionalizaciji ugovora prvotimaca, a sljedeći su na redu omladinska škola i toliko očekivani kamp. Uz sve to ovog ljeta poklopili su se i rezultati, kao jamac da će euforija barem još neko vrijeme potrajati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider