Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odmor četvorici

Šesta zaredom: Hajduk uvjerljivom pobjedom najavio derbi

Dugo su se Bijeli mučili na Poljudu, ali onda se otvorilo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu četvrtog kola HNL-a na Poljudu je Hajduk pred 10-ak tisuća gledatelja pobijedio Istru 1961 s 4:0 i probio se na drugo mjesto uoči velikog derbija.

Hajduk i Dinamo imaju po utakmicu manje od ostalih, to je onaj odgođeni derbi drugog kola koji se igra u srijedu na Poljudu.

U generalci za okršaj s najvećim rivalom Bijeli su upisali šestu uzastopnu pobjedu i ispisali pozivnicu svojim navijačima. Poslije neuvjerljivog izdanja u Rumunjskoj u prvoj službenoj utakmici ove sezone, nanizali su po tri pobjede u Europa ligi i HNL-u za fenomenalan ulazak u novu sezonu.

Trener Marijan Pušnik je, sukladno najavama, izostavio iz zapisnika četvoricu važnih prvotimaca. Tino Sven Sušić, Hrvoje Milić, Zoran Nižić i Maksim Bilji su dobili odmor, a Nikola Vlašić je ostao na klupi i ušao u zadnjih pola sata.

Ohandza otvorio put prema pobjedi

No, zato je tu bio Franck Ohandza - popularni Frane Zolja koji je u prvom poluvremenu dobio tek jednu upotrebljivu loptu od suigrača (u 28. minuti je ostao sam nakon centaršuta Tome Bašića, ali se umjesto šuta glavom odlučio na proigravanje).

Kada je već izgledalo da će se na predah bez golova, dosuđen je penal za Hajduk. Fran Tudor je pao u duelu s Ivicom Jurkićem, a osječki sudac Dario Bel pokazao je na bijelu točku. Bunili su se Puljani da je Tudor se poslužio rukom prije pada, ali Bel je bio neumoljiv i Ohandza je s bijele točke loptu poslao u jednu, a Vanju Ivešu u drugu stranu.

Istra se raspala u nastavku

U drugom dijelu su Splićani povećali prednost u 60. minuti. Španjolac Ignacio Maganto, kojemu je ovo bio debi u dresu Bijelih, prošao je dvojicu igrača i uposlio Antu Ercega koji zaobilazi Ivešu i lagano poentira.

U 69. je pao i treći pogodak, najljepši na utakmici. Ahmed Said Said je prizemno ubacio s lijeve strane u peterac gostiju, a tamo je Fran Tudor lijepo reagirao i petom loptu poslao u suprotni kut.

Priču je zaključio Nikola Žižić, autogolom u 79. minuti. Said je pucao, lopta se odbila do Tonćija Mujana kojeg je Žižić htio spriječiti da postigne pogodak, ali umjesto toga je matirao Ivešu.

Dodajmo kako će četvrto kolo zaključiti Lokomotiva i Osijek u ponedjeljak u Kranjčevićevoj, a nakon toga će pozornost nogometne javnosti biti preusmjerena na derbi.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider