Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitić u jednadžbi

Transferni trokut Man City – Bayern – Barca: Guardiolino veliko ljetno pojačanje

Naljeto bi se mogla ostvariti lančana reakcija između tri velika kluba Manchester Cityja, Bayerna i Barcelone…

Galerija Thiago Alcantara i Pep Guardiola (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) +1 Ivan Rakitić na utakmici protiv Meksika (Foto: AFP)

David Silva sljedeće sezone možda neće igrati baš svaku utakmicu, to je razlog zašto momčad mora biti velika“, kazao je Pep Gaurdiola nakon što je Manchester City potvrdio naslov prvaka Engleske.

Guardiola se okrenuo već prema sljedećoj sezoni u kojoj namjerava napasti sve trofeje. Naravno, u prvom planu je obrana Premierlige i napad na Ligu prvaka, trofej koji nedostaje Građanima i koji žarko žele kako bi ušli u elitno društvo najvećih klubova Europe.

Stoga će Manchester City naljeto krenuti u novu kupovinu, tražit će ciljana pojačanja, a jedno od njih je zamjena za Davida Silvu. Guardiola želi imati na raspolaganju podjednako kvalitetnog „playmakera“, a izbor je pao na Thiaga Alcantaru (27), veznjaka Bayern Munchena i španjolske reprezentacije koji bi mogao biti prvo ovoljetno pojačanje Građana.

Alcantara je Guardiolin ljubimac još iz vremena dok je vodio Barcelonu, a Alcantara se kao daroviti sin bivšeg brazilskog reprezentativca Mazinha probijao u prvi sastav katalonskog kluba. Kad je Guardiola 2013. preuzeo Bayern, povukao je za sobom i Alcantaru.

Bayern ga je platio 25 milijuna eura, a sada bi na njemu mogao zaraditi između 65 i 70 milijuna eura. Alcantara je ove sezone imao puno problema s ozljedama, odigrao je tek 15 ligaških utakmica, pa se pretpostavlja da u Bayernu nisu s njim odveć zadovoljni te da neće imati ništa protiv prodaje. Činjenica da je imao problema s mišićima nije obeshrabrila Guardiolu. Španjolac očito vjeruje da se radi o prolaznim problemima i da će se Alcantara idealno uklopiti u njegovu viziju igre.

Rakitić slavi pogodak s Messijem (Foto: AFP) Rakitić slavi pogodak s Messijem (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Priča je možda povezana s glasinama da novi trener Bayerna Niko Kovač želi dovesti na Allianz Arenu hrvatskog reprezentativca i veznjaka Barcelone Ivana Rakitića. Ako Bayern proda Alcantaru, morat će naći zamjenu, a Kovač navodno smatra da bi idealno rješenje bio upravo Rakitić.

S druge strane, u veznom redu Barcelona je sve veća gužva, a bit će još veća ako Katalonci naljeto ostvare zacrtane transfere. Uslijed velike konkurencije Rakitićeva pozicija bit će ugrožena tako da nije nemoguće da hrvatski veznjak prihvati ponudu Bayerna i pridruži se Niki Kovaču, kojeg iznimno cijeni i poštuje.

Rakitić bi u Bayernu imao gotovo zajamčeno mjesto u prvom sastavu, a Barceloni bi dobro došao dodatan novac koji bi investirala u nova pojačanja. Transferni trokut koji bi zatvorili Bayern, Manchester City i Barcelona uopće ne izgleda nerealno.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider