Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sreća kratko trajala

Jose Mourinho priznao da je Guardiolin City najbolji i opet napao svoje igrače, pogotovo jednog

Manchester United je domaćim porazom promovirao gradskog rivala u novog prvaka.

Galerija Chris Smalling i Paul Pogba (Foto: AFP) Jose Mourinho i Pep Guardiola (Foto: AFP) Jose Mourinho i Pep Guardiola (Foto: AFP) +3 Jose Mourinho (Foto: AFP)

Manchester City osvojio je svoj peti naslov engleskog prvaka. Njegovi su navijači žarko željeli da se to dogodi prošlog vikenda na Etihadu kada su omraženi United imali na koljenima nakon prvih 45 minuta, no čudesni preokret odgodio je nakratko slavlje, a gostujući su navijači imali priliku zadirkivati rivale barem tjedan dana.

Ali ta je situacija kratko trajala. U nedjelju je na Old Trafford stigao posljednje plasirani West Bromwich i pobijedio United pred šokiranim navijačima Crvenih vragova. ''Pa kako je sa to moguće'', pitali su se Unitedovi fanovi.

United je prvo spriječio proslavu naslova u derbiju, a onda kiksom promovirao novog prvaka iz svog grada. Nema goreg od toga. Naravno, zasluge idu gostima sa zapada okolice Birminghama, ali ovo je prvenstveno propust jedne od najskupljih momčadi svijeta.

Njihov trener Jose Mourinho opet je udario po svojim igračima. Kaže kako je novi debakl ''mogao namirisati'' te kako je njegov United ''majstor kompliciranog nogometa''. Rekli bi možda mnogi drugi i ''majstor dosadnog nogometa''.

Chris Smalling i Paul Pogba (Foto: AFP) Chris Smalling i Paul Pogba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Portugalski se trener opet hvalio svojim uspjesima, a za svoje igrače, naročito onog najskupljeg, nije imao previše lijepih riječi.

''Ja vjerujem u svoj rad. Nemam razloga ne vjerovati zbog mojih osam osvojenih prvenstava. Nisam zadnju Premierligu osvojio prije 20 godina nego prije tri. Ja znam kako pobjeđivati, ali ne igram ja'', rekao je Mourinho.

Njegov veliki rival iz Španjolske Pep Guardiola osvojio je tako naslov pet kola prije kraja.

''Čestitao sam im licem u lice. Da sam ja na njihovom mjestu, smetalo bi me da govore da su osvojili naslov jer je United izgubio od West Broma. Oni su ga osvojili jer su bili najbolja momčad i jer su izgubili tek nekoliko bodova.''

Novi udar na Pogbu

Paul Pogba donio je Unitedu onaj preokret na Etihadu. Baš on, čovjek kojeg je Jose najviše kritizirao. Činilo se kao da stvari idu nabolje u njihovom odnosnu, no sada je zamijenjen nakon 57 minuta.

''Vjerojatno jer sam ja osvojio osam prvenstvenih naslova nisam bio u oblacima kada smo pobijedili City. To su bila samo tri boda. Nije me to učinilo pretjerano sretnim. Po mom mišljenju, to je utjecalo na neke igrače koji su bili malo previše sretni. Ima puno iskustva jer sam osvojio osam naslova i nisam bio u oblacima, ali sam vidio neke koji su bili tamo. Tijekom tjedna sam se pokušao boriti s time'', rekao je Jose koji je čak tri puta spomenuo da je on osvojio osam prvenstava (tri s Chelseajem, dva s Portom, dva s Interom i jedno s Realom).

''Po mojem iskustvu ne osvajaju se titule s nekonzistentnošću. Osvajate naravno s kvalitetom, ali s konzistentnošću na svakoj razini, naročito mentalnoj. To je ono što moramo popraviti'', poručio je trener Uniteda kojem predstoji borba za drugo mjesto u posljednjih pet kola s Liverpoolom i Tottenhamom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider