Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako će izgledati bayern

Kovač mijenja formaciju, odriče se dviju zvijezda i dovodi Ivana Rakitića!?

Ne sliježe se prašina podignuta prošlog petka, kada je objavljeno da Niko Kovač preuzima klupu minhenskog Bayerna.

Galerija James, Muller i Lewandowski slave pogodak (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Arjen Robben, Thomas Muller, Robert Lewandowski i Franck Ribery (Foto: AFP) +1 Leon Goretzka (Foto: AFP)

Niko Kovač bio je glavna tema rasprave prošlog vikenda u Njemačkoj, nakon što je u petak potvrđeno da od 1. srpnja ove godine preuzima klupu minhenskog Bayerna. Nitko ne osporava odluku bavarskog kluba da ga angažira za trenera, ali mnogi zamjeraju to što je sve objavljeno u samoj završnici sezone, u kojoj se Eintracht bori za mjesto u Europi i igra u polufinalu DFB Pokala.

Kritike Kovaču i Bayernu za tajming

U emisiji Sport1-a gosti u studiju bili su kritični upravo prema tajmingu koji su Kovač i Bayern izabrali za dogovaranje suradnje. Eintracht je taman dan nakon objave teško stradao kod Bayer Leverkusena, a već za dva dana igra polufinale DFB Pokala kod Schalkea.

Dolazak Kovača u Bayern značit će i mnoge promjene u igri bavarskog diva. Njemački portali počeli su se baviti špekulacijama kako će izgledati Bayern pod hrvatskim stručnjakom, a prema prvim informacijama, u sastavu neće biti mjesta za dvojicu legendarnih igrača - Arjena Robbena i Francka Riberyja.

Za očekivati je da će Kovač primjeniti formaciju s kojom igra u Frankfurtu: 3-1-4-2. U takvom bi sustavu trojac odostraga bio Hummels, Sule i Boateng. Zadnji vezni bio bi Arturo Vidal, a četvorica u vezi Alaba, James Rodriguez, Goretzka i Kimmich. Napadački dvojac tvorili bi Muller i Lewandowski.

Ako bude tako, Kovač će imati nevjerojatno jaku klupu na kojoj će svoju priliku čekati, ili kipjeti od nezadovoljstva, Thiago Alcantara, Corentin Tolisso, Robben, Ribery, Kingsley Coman...

Dolazi Ivan Rakitić?

Osim spomenutog Leona Goretzke koji ovog ljeta stiže u Munchen, Bayern bi mogao pojačati i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Određeni njemački i španjolski mediji pisali su proteklih dana da je Bayern jako zagrizao za Rakitića i prije dogovora s Kovačem, te da je objava suradnje samo dala zeleno svjetlo za kretanje u akciju.

Podsjetimo, već se ranije govorilo o odlasku Ivana Rakitića na kraju sezone iz Barcelone, a odlazak u Bayern nikako ne bi bio korak unazad za našeg reprezentativca. Raketa jako poštuje Niku Kovača, a o tome svjedoči i njegova izjava iz 2013. godine:

"Čovjek mi je objasnio i pokazao što je to reprezentacija. Došao sam s 19 godina, bio sam nekakav “mali plavi Švicarac”. Niko me uzeo pod svoje i objasnio mi neke stvari", govorio je Ivan o Kovaču kada je ovaj postao izbornik reprezentacije 2013. godine.

Dolaskom Rakitića, sredina terena Bayerna bila bi prepuna kvalitetnih igrača i Niko bi tada bio na slatkim mukama.

James Rodriguez će biti glavni igrač u sustavu?

Jedan od glavnih igrača Bayerna u sustavu Nike Kovača trebao bi biti James Rodriguez. Kolumbijac je pod Juppom Heynckesom dosta promijenio svoju poziciju u momčadi u odnosu na ono što je igrao u Realu. Igra povučenije, no to bi se ponovno moglo promijeniti Nikinim dolaskom u klub.

"Uvijek nastojim biti opcija svakom treneru. Bilo to u sredini terena ili u napadu. Uvijek nastojim biti podrška svojim suigračima. Što više igram, to više imam osjećaj da mogu pružiti više. To je ono što želim - uvijek igrati", rekao je iskreno James.

"Niko je mladi trener koji radi odličan posao u Eintrachtu. Vjerujem da dolazi s velikom željom da osvaja titule. To je ono čemu veliki klubovi uvijek teže", zaključio je James.

James je svoj najbolji nogomet igrao na poziciji ofenzivnog veznjaka, pa je za očekivati da će mu takvu poziciju pokušati srediti i Niko Kovač.

Bayern je već osigurao titulu u domaćem prvenstvu, a još može osvojiti Kup i Ligu prvaka. Kada bi to Heynckesu pošlo za rukom po drugi bi put u karijeri napustio klubu Bayerna nakon što je osvojio trostruku krunu. Napravio je to prije pet godina, a nakon toga ga je na klupi naslijedio Pep Guardiola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider