Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva čast za našeg stručnjaka

Službeno: Niko Kovač postaje novi trener minhenskog Bayerna!

Stigla je i službena potvrda onog o čemu se u četvrtak naveliko pisalo. Niko Kovač i službeno će postati novi trener Bayerna!

Galerija Niko Kovač novi trener Byerna (GOL.hr/AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP)

Niko Kovač novi je trener Bayerna od iduće sezone! Tako je potvrdio Hasan Salihamidžić, sportski direktor minhenskog kluba. Kovač će potpisati trogodišnji ugovor s bavarskim klubom.

U četvrtak je u njemačkim, ali i ostalim europskim medijima, osvanula vijest da je Niko Kovač dogovorio uvjete suradnje s Bayernom, te da sjeda na klupu predstojećeg ljeta, nakon što Jupp Heynckes odstupi sa svog mjesta i ode u mirovinu.

"Potpisat ćemo ugovor na tri godine. Anonimo smo dogovorili sve uvjete. On poznaje DNA ovog kluba i zato smo se odlučili za njega", rekao je sportski direktor Salihamidžić, poznat i kao Brazzo, koji je bio Kovačev suigrač u bavarskom sastavu.

"Uvjereni smo da je on pravi čovjek za naš klub", zaključio je Brazzo.

Kovač će na klupu Bayerna sjesti 1. srpnja, kada mu i službeno započinje trogodišnji mandat. Njegov brat Robert bit će mu pomoćnik na klupi, a spominje se da i da će Heynckesov pomoćnik također ostati kako bi pripomogao u tranziciji.

Vijest je na svojoj klupskoj stranici potvrdio i Bayern, s općenitim detaljima ugovora.

Kovač je za Bayern igrao od 2001. do 2003. godine, te je u 34 nastupa upisao tri pogotka. S bavarskim je klubom osvojio Interkontinentalni kup 2001. godine i Bundesligu dvije godine kasnije.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider