Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakvi preokreti...

Godina o kojoj se može snimiti film: Nevjerojatna Vlašićeva priča

Mladi Splićanin zauvijek će pamtiti ovaj utorak 2. listopada, dan kada je svojim pogotkom nokautirao veliki Real Madrid.

Nikola Vlašić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U najavi utakmice CSKA Moskva – Real Madrid Nikola Vlašić bez krzmanja je poručio kako želi srušiti prvaka Europe, a potom i dobiti poziv izbornika Zlatka Dalića.

I dok je ovo drugo s obzirom na njegove igre samo pitanje vremena, ovo prvo je najavljeno - učinjeno. Vlašić je zapaprio Kraljevskom klubu u 65. sekundi utakmice u Moskvi i do kraja su on i suigrači izdržali sve nalete i uspjeli upisati senzancionalni skalp trostrukog uzastopnog prvaka Europe.

Nakon što je izabran u idealnu momčad prvog kola Lige prvaka, to bi se moglo ponovno dogoditi i u drugom.

Ni Joško Vlašić nije mogao ovo predvidjeti

Scenarij je to koji su Joško Vlašić, njegov sin i ostatak obitelji zacijelo priželjkivali, ali se vjerojatno nitko ni u snu nije mogao nadati da će doći tako brzo. Iza Nikole je nevjerojatna godina, odnosno ovih 14 mjeseci u kojemu mu se karijera potpuno okrenula naglavačke.

Početkom kolovoza prošle godine bio je igrač Hajduka, među najboljima kod trenera Joana Carrilla u momčadi koja se pokušavala probiti do skupina Europske. Kao posljednja prepreka na tom putu stigao im je Everton, preko kojeg se ipak nije moglo unatoč jako dobrom otporu.

Oduševio Koemana i osigurao si transfer na Otok

No Vlašić je u te dvije utakmice bio fantastičan, briljirao je pokraj iskusnih engleskih braniča i oduševio je tadašnjeg Evertonova trenera Ronalda Koemana, koji je iskrcao Hajduku rekordan iznos od 10,8 milijuna eura i doveo Nikolu na Goodison Park.

U Liverpoolu se Vlašić nikako nije uspijevao stabilizirati u momčadi, iako bi u trenucima kad bi dobivao priliku odigrao dosta solidno. Uskoro je Koeman smijenjen, doveden je David Unsworth, koji je potjeran nakon osam utakmica, a njega je naslijedio Sam Allardyce, koji je ostao na klupi do kraja sezone.

Portugalac Marco Silva imenovan je novim menadžerom Toffeesa, ali je vrlo brzo dao do znanja Vlašiću da neće biti u prvom planu, pa je krenula potraga za klubom na visokoj razini u kojem će stalno igrati.

Spasonosni poziv iz Moskve

Takav se pojavio u obliku CSKA Moskve, čiji je trener Viktor Gončarenko inzistirao na njegovu dovođenju obećavši Nikoli da će igrati na svojoj prirodnoj poziciji veznog igrača, a ne na krilima, kao što je to često bio slučaj u Hajduku i Evertonu.

Englezi su se složili, Vlašić se preselio u Moskvu i tamo zasad igra sjajno. U osam nastupa zabio je tri gola, ali svaki od ta tri bio je supervažan – u sudačkoj nadoknadi kod Viktorije Plzen za bod na otvaranju Lige prvaka, u gradskom derbiju sa Spartakom također je poentirao za bod CSKA, da bi sinoć potpisao veliki trijumf Rusa.

A ne zaboravite, ovog četvrtka 4. listopada proslavit će tek 21. rođendan...

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider