Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potvrđen interes

Gloverova družina se vratila: Amerikanci kupuju Istru 1961?

Nakon brojnih medijskih nagađanja, pulski gradonačelnik Boris Miletić potvrdio je u utorak novinarima kako intenzivno razgovara i pregovara s potencijalnim američkim investitorima, predstavnicima grupacije koju predstavlja odvjetnik Michael Glover, koji su zainteresirani za preuzimanje pulskog nogometnog prvoligaša Istre 1961.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Razgovarali smo već u par navrata o njihovoj namjeri da investiraju u klub, ali i o drugim planovima poput namjere da investiraju u sportski kampus s četiri igrališta i u jedno mjesto izvrsnosti sportske medicine", kazao je gradonačelnik Pule Boris Miletić dodavši kako bi svi ti sadržaji mogli naći mjesto na Marsovom polju gdje se u budućnosti i predviđa gradnja nogometnog kampa.

Osim toga, pulski gradonačelnik je izrazio posebno zadovoljstvo što potencijalni investitori imaju namjeru ulagati u omladinski pogon kluba: "Nadam se da će ova priča imati sretni epilog i da će Istra 1961 konačno krenuti u mirnije vode i financijski se konsolidirati", poručio je Miletić.

S druge strane, službenih informacija iz pulskog prvoligaša nema, osim one kako su razgovori u završnoj fazi.

Većinski vlasnik NK Istre 1961 je ruski poduzetnik Mihail Ščeglov koji u svom vlasništvu ima 51 posto udjela u pulskom klubu dok preostali dio je u vlasništvu Grada Pule.

Podsjećamo kako je Michael Glover zajedno sa svojim partnerima (između ostalih, tu je igrač američkog nogometa Ndamukong Suh) u ljeto 2013. htio kupiti Hajduk, ali je odbio odbijenicu. Nakon što je nekoliko tjedana proveo u Splitu pokušavajući udobrovoljiti predstavnike Grada Splita, Glover nije, prema riječima gradonačelnika Ive Baldasara, poslao službenu ponudu.

Vidjet ćemo hoće li konkretniji biti kad je u pitanju Istra 1961...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider