Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Smiješna ponuda za Hajduk

Amerikanci odbijeni: Baldasar jasno poručio što misli o ovakvoj ponudi!

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar na press konferenciji je poručio kako zasad nema ništa od prodaje Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ponuda američkih investitora nije dovoljno dobra, poručio je na press konferenciji splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Podsjetimo, grupa američkih investitora predvođenih Michaelom Glooverom želi kupiti većinski paket dionica Hajduka koji drži Grad Split. Pripadnike Torcide na sastanku nisu uspjeli uvjeriti da su ozbiljni ulagači, a očito nisu ni splitskog gradonačelnika koji je dobio službenu ponudu.

''Obavio sam s njima dva sastanka, dobio tri pisane ponude, čuli smo se nekoliko puta'', otkrio je Ivo Baldasar i nastavio:

''Moj odgovor je negativan. Javio sam im to telefonom jer je i njihova ponuda bila neformalna. Savjetovao sam se s Marinom Brbićem (predsjednik kluba opa.a.), Jakom Andabakom (najveći mali dioničar opa.a) i gospođom Ramljak. Ipak, pregovori nisu zatvoreni.''

Ponuda koja nikga nije zadovoljila

Predviđa se kako će Amerikanci sada morati 'uozbiljiti' svoju ponudu.

''Oni kažu kako žele kupiti 51% dionica (Grad Split posjeduje 56%) za 230 milijuna kuna. To izgleda atraktivno'', kaže Baldasar i pojašnjava:

''Ali bit te ponude je da daju 20 milijuna kuna, a onda bi ulaganjima kroz pet godina došli do 230 milijuna. Također, traže da Grad plati 30 milijuna kredita. Grad bi tako prodao Hajduk i bio u minusu 30 milijuna kuna odnosno 105 milijuna kuna koliko iznosi ukupni dug.''

Splitski gradonačelnik potvrdio je riječi navijača. Kaže kako se ne zna čiji je kapital američkih investitora. Ne zna se tko stoji iza njih, te da su zasad ponudili tek 'lijepu riječ'.

''Nema to veze s ljubavi prema Hajduku jer da to prihvatim ne bi bila dovoljna moja smjena nego bi me trebali poslati negdje na duže vrijeme'', jasan je bio Baldasar.

Svi žele vidjeti službenu, ali i puno bolju ponudu

Ako su američki investitori ozbiljni u namjeri da ulože veći novac, morat će napokon staviti ponudu na papir. Još ništa nije došlo službeno ni na jednu adresu.

Opipavali su puls navijača, Grada i medija te, čini nam se, uspješno zbunili javnost koja podržava prodaju, ali ne pod bilo kakvim uvjetima. Po riječima Baldasara, htjeli su kupiti klub, ali bez da pokriju dugove. Nema smisla da Grad Split proda Hajduk, a ostanu mu dugovi.

S druge strane, Grad jednostavno više neće moći plaćati obveze Hajduka i Amerikanci to znaju. Zato je vjerojatno ova ponuda prva u nizu...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider