Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Usmjeriti u razvoj"

Dok HNS preusmjerava novac od kampa, Šimić obećava transparentnost

Dario Šimić, Mario Stanić i Stipe Pletikosa bore se za glas podrške u Dubrovniku i Zadru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dario Šimić sa članovima svog tima Marijom Stanićem i Stipom Pletikosom nastavlja sastanke s članovima županijskih nogometnih saveza te je bio u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

"Ja mislim da mi imamo potporu od Dubrovačko-neretvanske županije jer imamo zajednička razmišljanja, do sada u ovaj županiji u pet godina mandata Davora Šukera nije ništa napravljeno. Tako da, prvo je infrastruktura koja je devastirana plus edukacija sportskih djelatnika i to će biti najveći izazovi u novom mandatu", istaknuo je Šimić.

Svoj je program Šimić predstavio i u Zadru, gdje je održao sastanak s članovima Izvršnog odbora koji tek treba objaviti odluku koga će podržati.

Bivši Vatreni u svojim su se razgovorima osvrnuli na goruća pitanja hrvatskog nogometa, izgradnju infrastrukture, trošenje novca dobivenog od UEFA-e, ali i izgradnju nogometnog kampa na Sveticama.

Inače, baš je kamp na Sveticima digao najviše prašine u javnosti. Od projekta koji je bio neophodan za budućnost hrvatskog nogometa, kako su ga nazivali u HNS-u, odustalo se preko noći. Nogometni savez za taj je projekt od UEFA-e dobio 52 milijuna kuna. Kako se od nacionalnog kampa odustalo, pitali smo danas Savez što će biti s preostalim novcem. Na naš je upit stiglo priopćenje:

"HNS je nedavno uputio zamolbu Uefinoj HatTrick komisiji prema kojoj bi se financijska sredstva predviđena za Svetice iskoristila za obnovu igrališta hrvatskih prvoligaša. Savez je sa zadovoljstvom dobio pisanu potvrdu Uefe kako je prijedlog HNS-a prihvaćen te je formirana posebna komisija Saveza koja će u kratkom roku, u suradnji s gradovima koji su vlasnici objekata i klubovima koji su njihovi korisnici, poduzeti sve pravne radnje, uključujući javni natječaj, kako bi se do svibnja 2018. godine pripremili svi uvjeti za početak radova."

Šimić: Bit ćemo transparentni

HNS će tako prikladno u kampanji za novog predsjednika novac preusmjeriti na izgradnju infrastrukture: 75 posto UEFA-inog novca uložit će u Prvu ligu, dok bi se 25 posto rasporedilo po županijama koje nemaju prvoligaše. Sredstva su strogo namjenska i moraju se iskoristiti samo za izgradnju ili obnovu terena.

Evo što o cijeloj priči kaže Dario Šimić.

"Mi ne razgovarmo o ciframa, mi razgovaramo da ćemo sigurno dio sredstava usmjeriti u razvoj nogometa. Bit ćemo transparentni. Nama je u interesu da razvijemo šibensku županiju, zadarsku, splitsku, dubrovačku županiju..."

Predsjednička utrka ulazi tako u novu fazu, a izborna sjednica Skupštine HNS-a zakazana je za 22. prosinca. Do tada će i jedan i drugi kandidat imati pune ruke posla kako bi pokazao zašto bi baš on bio najbolji izbor za čelnog čovjeka saveza...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider