Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bolje ikad nego nikad

Nakon debakla sa Sveticama, UEFA odobrila HNS-u novi plan

HNS je medije obavijestio o zelenom svjetlu koje je stiglo iz sjedišta UEFA-e oko prenamjene sredstava koja su bila predviđena za kamp.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nacionalni nogometni kamp, kojeg je aktualno vodstvo HNS-a htjelo izgraditi u širem centru Zagreba pokraj Dinamovog stadiona, ipak će ostati neispunjeni cilj Davora Šukera. To je pitanje HNS ostavio za neke bolje dane i, nadamo se, lokaciju po uzoru na ostale nogometne kampove u Europi, a među kojima niti jedan nije u centru glavnog grada.

U HNS-u su se nakon cijelog tog debakla oko Svetica okrenuli onome što je bilo puno logičnije, ulaganjem u devastirane terene i nogometne centre diljem Hrvatske. Čak i ''tajming'' uoči izbora nije toliko bitan koliko je važno da se sredstva raspodjele diljem zemlje.

''Hrvatski nogometni savez primio je formalnu potvrdu Uefe kako je na sjednici HatTrick komisije prihvaćen prijedlog HNS-a o prenamjeni preostalih sredstava predviđenih za izgradnju nogometnog centra Svetice. HNS je nedavno uputio zamolbu Uefinoj HatTrick komisiji prema kojoj bi se financijska sredstva predviđena za Svetice iskoristila za obnovu igrališta hrvatskih prvoligaša. Manji dio tih sredstava uložen je u pripremu i početak projekta Svetice koji je u međuvremenu obustavljen, s čime se UEFA usuglasila'', piše službena stranica HNS-a.

''Savez je sa zadovoljstvom dobio pisanu potvrdu Uefe kako je prijedlog HNS-a prihvaćen te je formirana posebna komisija Saveza koja će u kratkom roku, u suradnji s gradovima koji su vlasnici objekata i klubovima koji su njihovi korisnici, poduzeti sve pravne radnje, uključujući javni natječaj, kako bi se do svibnja 2018. godine pripremili svi uvjeti za početak radova. Uređenju terena pristupilo bi se za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji kada nema klupskih aktivnosti i završilo prije početka nove natjecateljske sezone.

Cilj Hrvatskog nogometnog saveza je da spomenuta sredstva, kao i druga sredstva koja bi se povukla iz odgovarajućih fondova Fife i Uefe, budu usmjerena na poboljšanje nogometne infrastrukture, kako bi natjecateljsku godinu 2018./19. prvoligaši dočekali na novim, besprijekornim travnjacima, što bi nogometašima pružilo maksimalne uvjete za igru, a gledateljima na stadionima i putem malih ekrana uživanje u atraktivnijem nogometu.

Ovo je početak projekta Hrvatskog nogometnog saveza koji će u kratkom roku pored prvoligaških terena određena sredstva rasporediti i u županijskim nogometnim savezima, a koji će sukladno svojim planovima i prioritetima ulagati u nogometnu infrastrukturu u sljedećem razdoblju'', stoji na stranici Hrvatskog nogometnog saveza.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider