Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponuda od 40 milijuna

Dok Barca traži zamjenu za Neymara, na vrata joj pokucao - Chelsea

Sva trenutna tržišna aktivnost Barcelone usmjerena je k pronalasku zamjene za Neymara. Ali...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je počela živjeti život bez Neymara za kojeg očajnički traži zamjenu. U kontekstu dolaska na Camp Nou najčešće se spominju Philippe Coutinho, Ousmane Dembele i (nešto manje) Kylian Mbappe.

Na koga god izbor pao, nema sumnje da će to biti bombastičan transfer, gotovo sigurno u iznosu većem od 100 milijuna eura.

Dok cijeli nogometni svijet iščekuje na što će Katalonci potrošiti novac kojeg su dobili od PSG-a (222 milijuna eura), u blagajnu kluba mogla bi im kapnuti još jedna lijepa svota: 40 milijuna eura.

Tolika je izlazna klauzula Sergija Roberta kojeg silno želi Chelsea. Štoviše, Antonio Conte obavijestio je čelnike kluba da krenu u akciju jer smatra da trebaju zaoštriti konkurenciju u veznom redu nakon prodaje Nemanje Matića Manchester Unitedu.

Igrač kakvog traži Conte

Barcelonin stav po tom pitanju je jasan: Roberto ima klauzulu u ugovoru i ne misle pregovarati. Kod novog trenera Ernesta Valverdea Roberto nije blizu početne jedanaestorice i ne bi imao ništa protiv odlaska u Premierligu.

Što se tiče Chelseaja i Contea, oni inzistiraju na transferu zbog Robertove polivalentnosti. On jest nominalno vezni igrač, ali može igrati i kao defenzivni veznjak te, što je Conteu još važnije, desni bočni u formaciji 3-5-2 te desni bek u formaciji 4-4-2.

Roberto ima 25 godina i tek treba doživjeti vrhunac karijere. Za španjolsku reprezentaciju upisao je tri nastupa postigavši pritom jedan pogodak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider