Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prava sprint karijera

Dnevnik Nove TV u Münchenu: Fascinantan i nevjerojatan put Nike Kovača do klupe Bayerna

Reporter Nove TV Stipe Antonijević prenio je dojmove iz bavarske prijestolnice nakon što je Niko Kovač imenovan za trenera Bayerna od iduće sezone.

Stipe Antonijević ispred Allianz Arene (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Očito je kako se transfer Nike Kovača u Bayern u tajnosti kuhao već neko vrijeme. Čim je u četvrtak ugledni njemački Bild prvi objavio tu vijest, a potom je u petak objavili svi relevantni njemački mediji, Bayern je promptno reagirao i u rano poslijepodne putem svog Twittera i sportskog direktora Hasana Salihamidžića potvrdio kako će od 1. srpnja Niko Kovač preuzeti njegovu klupu. Zajedno s njim, u Munchen kao pomoćnik stiže i njegov mlađi brat Robert, a bivši hrvatski izbornik dobit će ugovor na tri godine.

Prema prvim informacijama s Allianz Arene, barem jedan od pomoćnika Juppa Heynckesa bi trebao ostati nakon njegovog mandata kako bi u prvim mjesecima braći Kovač omogućio što bržu prilagodbu.

U samo pet godina Kovač je prošao put od izbornika mlade hrvatske reprezentacije do trenera Bayerna i to je apsolutno fascinantno i nevjerojatno, da je nakon samo pet godina samostalne trenerske karijere Niko Kovač u ruke dobio klupu jednog od tri najglamuroznija kluba na svijetu, uz Real Madrid i Barcelonu.

Kovač ima sve ono što je Bayern tražio

Jer ako ne gledamo sami početak u Red Bull Salzburgu gdje je radio u omladinskom pogonu kao trener i kasnije bio pomoćni trener, tek je 2013. prva ekipa koju je vodio bila U-21 hrvatska reprezentacija. Nakon samo godinu dana dobio je i A reprezentacije, a poslije svima poznatog razlaza s HNS-om, Eintracht Frankfurt bio je i ostao jedini klub kojeg je otad vodio.

S te strane možda ovaj transfer djeluje začuđujuće i iznenadno, no ako s druge strane pogledamo, znalo se da je Jupp Heynckes samo požarno rješenje koje je trebalo ugasiti krizu i da neće ostati duže od ljeta, i uz to kada nadodamo fenomenalna izdanja na klupi Frankfurta i činjenicu da je Bayern tražio dugoročno rješenje, čovjeka koji poznaje njemački mentalitet i koji, što je jako bitno, fluentno govori njemački jezik, onda ovaj transfer i ne djeluje toliko iznenađujuće.

Za dva tjedna s Eintrachtom na Allianz Areni

Dodajmo kako će za točno dva tjedna na Allianz Arenu stići upravo Niko Kovač sa svojim Eintracht Frankfurtom u sklopu gostovanja u Bundesligi. Kada uzmemo u obzir da je Bayern već osigurao naslov prvaka, a Eintracht se grčevito bori za mjesto u Ligi prvaka, onda je jasno da će tu biti motivacije gostima da pomrsi račune favoritima.

Ako svemu tome još nadodate činjenicu da su oba kluba, i Eintracht i Bayern, u polufinalu Kupa te da se mogu susresti u finalu, onda je sigurno kako će do tog 1. srpnja navijači bavarskog diva još itekako strahovati od Nike Kovača i njegovog čuda iz Frankfurta.

Stipe Antonijević ispred Allianz Arene (Foto: GOL.hr) Stipe Antonijević ispred Allianz Arene (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider