Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brat robert također

Nijemci pišu da je pao veliki dogovor: Niko Kovač na klupi Bayerna od iduće sezone!

Na pomolu je velika senzacija iz Njemačke.

Galerija Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP)

Potraga za novim trenerom minhenskog Bayerna navodno je završena priča. Prema pisanju Sport Bilda i još brojnih njemačkih, ali i drugih europskih medija, Niko Kovač bit će trener Bayerna od iduće sezone, odnosno naslijedit će legendarnog trenera Juppa Heynckesa na klupi bavarskog diva.

Kovač u svom aktualnom klubu Eitrachtu iz Frankfurta ima klauzulu koja mu omogućuje napuštanje momčadi prije isteka ugovora (ljeto 2019. godine) samo u slučaju da se javi minhenski Bayern. To se, ako je za vjerovati brojnim njemačkim medijima, prošlog tjedna i dogodilo. Navodno su dogovoreni svi uvjeti suradnje i pao je dogovor da Niko od ljeta, zajedno s bratom Robertom kao asistentom, preuzima klupu Bayerna.

Bayern će Eintrachtu morati platiti 2,2 milijuna eura odštete, kolika je visina odštetne klauzule u Kovačevom ugovoru.

Podsjetimo, Kovač je kao trener Eintrachta zaigrao četiri puta protiv Bayerna i upisao dvije pobjede, remi i samo jedan poraz! On je stigao ove sezone, na samom kraju siječnja, kada je Bayern slavio s uvjerljivh 5:2.

Kovač je na klupi Eintrachta od ožujka 2016. godine, te ove sezone uspješno vodi klub prema mjestu koje dogodine vodi u Ligu prvaka.

Prethodno je bio pomoćni trener u Red Bull Salzburgu, te izbornik U21 i seniorske hrvatske nogometne reprezentacije za koju je kao igrač upisao 83 nastupa i 14 golova.

Kovač je bio i igrač Bayerna dvije sezone, u kojima je osvojio njemački kup i prvenstvo. Od iduće sezone imat će priliku to napraviti i kao trener...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider