Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vida će na Messija?

Izbornik nije previše razočaran: "Izvući ćemo pouke, bit će Hrvatska još bolja"

Hrvatski izbornik dao je svoje viđenje utakmice s Brazilom na Anfieldu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golovima Neymara i Firmina Hrvatska je izgubila od Brazila u prijateljskoj utakmici na Anfieldu, iako je nekih 60-ak minuta sasvim solidno parirala jednom od najvećih favorita za naslov na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Izbornik Zlatko Dalić ovako je vidio dvoboj s peterostrukim svjetskim prvacima.

"Moramo biti stabilni i izvući pouke iz ove utakmice, gdje smo griješili, gdje su bile pogreške u zadnjih 20-ak minuta. Igrali smo dobro prvo poluvrijeme, bili smo dosta kompaktni, imali dobar pas i Brazil nam u tom periodu igre nije mogao ništa napraviti. Naravno da su igrači bili umorni, bio je i mali pad koncentracije, ali mislim da ćemo biti još i bolji i to tijekom cijele utakmice", izjavio je Dalić za HRT.

Nacionalni savezi, kako brazilski tako i hrvatski, dogovorili su ovu utakmicu s obzirom da i jednu i drugu reprezentaciju sličan protivnik očekuje u skupini na Svjetskom prvenstvu - Brazilcima je Hrvatska "glumila" Srbiju, a Brazilci Hrvatskoj Argentinu.

Vida u prvih 11 protiv Argentine?

Drugo kolo skupine D donosi okršaj Hrvatska - Argentina, a izbornik Dalić će u tom dvoboju na lijevi bek, na megdan Lionelu Messiju, postaviti Domagoja Vidu koji je i protiv Brazila osvanuo na toj poziciji.

"Pokušao sam s Vidom, treba mi jedan brži i življi igrač za Messija i Argentinu. Vidjet ćemo", zagonetno je poručio Dalić, vrativši se na ogled s Brazilcima:

"Čim padne koncentracija, Brazil te kazni. Nismo baš puno šansi stvorili prema naprijed, sve u svemu rekao sam da će nam ovo poslužiti za dalje."

Dalić je iskoristio svih šest promjena, a jedna od njih je bilo i uvođenje Duje Ćalete-Cara umjesto Vedrana Ćorluke početkom drugog poluvremena.

"Dao sam šansu Ćaleti-Caru, dečko je imao odličnu sezonu, igrao polufinale Europske lige i kad ću mu dati šansu ako ne u ovakvoj utakmici", zaključio je Dalić.

Jeste li zadovoljni igrom Hrvatske protiv Brazila?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider