Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To je Hajduk

Budi se optimizam na Poljudu: Ovacije tribina i spasonosni transferi

Samo jedna pobjeda bila je dovoljna da se drastično popravi atmosfera oko Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je nakon tri uzastopna poraza (Dundalk, Rijeka, Šahter) na Poljudu dočekalo skoro 10 tisuća ljudi te pljesak i podrška Torcide.To je Hajduk. Pobjeda protiv Slaven Belupa vratila je optimizam nakon spomenutih poraza. Hajduk je igrao vrlo dobro, stvarale su se prilike i mogli su Splićani slaviti i uvjerljivije.

Dodatni motiv za Kazahstance: Ako Hajduk prođe...

Hajduk se vratio pobjedom i najavio juriš na Šahter

Bijeli su zaradili zaslužene kritike nakon poraza u Karagandiju, no to je naljutilo trenera Igora Tudora koji je dan kasnije na press konferenciji lupao po stolu pred novinarima. To je očito upalilo kod njegovih igrača koji su osjetili veliku podršku u teškim trenucima.

Treba reći kako Tudor nije imao sreće s ozljedama, a prava se snaga momčadi vidjela se s punim sastavom u koji su se vratili Vršajević, Maglica, Sušić i Milović. Kapetan Maloča je pak napokon mogao u svlačionicu, a da obrana pod njegovim zapovjedništvom nije primila gol.

''Ovo je naša realnost. Znali smo da to nisu ovi porazi. Kritike su me silno motivirale, ali i 200. nastup. Mi nemamo 25 igrača i čim netko fali to se osjeti. Pogotovo kad nema pet-šest stožernih igrača'', poručio je Maloča nakon utakmice i najavio važnu utakmicu u četvrtak:

''Želimo razbiti te Kazahstance na punom Poljudu!''

Anton Maglica vratio se pogotkom. Njegova forma jako je važna Bijele.

''Htjeli smo navijačima pokazati da nismo zaboravili igrati nogomet. Ovo je samo najava za ono što nam slijedi u četvrtak'', najavio je Maglica.

A do četvrtka će se polako dizati euforija. Vratili su se oni najbolji igrači, a 4:2 Šahtera nije nedostižno, naročito ako se ponovi igra kakvu je Hajduk pokazao protiv Slavena.

Ta će utakmica možda biti i posljednja za strijelca i asistenta na Svjetskom prvenstvu. BiH reprezentativci Avdija Vršajević i Sven Tino Sušić mogli karijeru nastaviti u Turskoj odnosno Seriji A. Sušića navodno želi Verona, a taj bi posao (2-3 milijuna eura) Hajduku donio spasonosni novac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider