Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna pozivnica

Hajduk se vratio pobjedom i najavio juriš na Šahter

Hajduk se nakon tri uzastopna poraza vratio na pobjednički kolosijek.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U trećem kolu HNL-a Hajduk je pobijedio Slaven Belupo 2:0, a golove su postigli Mijo Caktaš u 43. i Anton Maglica u 78. minuti.

Pred 10-ak tisuća gledatelja od prve minute bila je to klasična Hajdukova domaća utakmica, u kojoj se Bijeli nametnu s posjedom lopte, ali za razliku od dvoboja u kojima su teško stvarali šanse, ove nedjelje protiv Koprivničanaca su mogli u prvih pet minuta riješiti pitanje pobjednika.

U četvrtoj minuti Maglica je dobio loptu u for, pobjegao je po desnoj strani i servirao idealnu povratnu za Gotala koji na tri metra neometan promašuje loptu. Samo minutu kasnije Vršajević je probio desnu stranu i ubacio na peterac gdje Caktaš ne reagira dobro.

Vratili se u momčad Vršajević, Maglica, Kalinić

Bosansko-hercegovački reprezentativac Avdija Vršajević bio je najbolji igrač Hajduka u ovoj utakmici. Jurio je konstatno desnom stranom, a nakon jednog njegovog prodora pao je pogodak. Igrala se 43. minuta kada je Vršajević poslao lijep centaršut, previsok za Bradarića, ali idealan za Miju Caktaša koji glavom zabija pod gredu Picaka za 1:0.

U nastavku je tempo utakmice pao, Hajduk je i dalje bio dominantniji dok Slaven nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti i ugroziti vrata Lovre Kalinića, kojeg je Igor Tudor vratio na gol umjesto Dantea Stipice.

Odluka o pobjedniku pala je u 78. minuti. Milović je dao loptu na lijevu stranu kojom se sjurio vrlo dobri Antonio Milić i ubacio u peterac gdje Anton Maglica postavlja nogu i pogađa mrežu Slavena za 2:0.

Poslije toga bilo je jasno da će bodovi ostati u Splitu, Hajduk je mirno priveo utakmicu kraju i ispisao lijepu pozivnicu svojim navijačima za četvrtak, kada na Poljud stiže Šahter Karagandy u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Europa lige.

Kazahstanci su u prvom susretu slavili s 4:2, ali ukoliko Hajduk ponovi ovih 2:0 proći će dalje, u završno pretkolo prije grupne faze natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider