Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kapetan i spasitelj

Evo gdje bi Real bio bez Ramosovih golova: Sezona bi bila izgubljena

Ako Real osvoji prvenstvo Zidane će Ramosu morati "podići spomenik."

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sergio Ramos je postao poznat kao spasitelj Real Madrida u teškim utakmicama. Kada napad ne može probiti protivničke momčadi, kapetan dolazi iz obrane i redovito postiže ključne golove za Kraljevski klub.

Već je dva puta Ramos zabijao u finalu Lige prvaka, a posebno se pamti gol za 1:1 u sudačkoj nadoknadi kojim je srušio snove Atletico Madrida i donio Realu Decimu. Među dežurne mušterije mu spada i Sevilla, klub u kojem je ponikao, kojemu je zabio za produžetke u sudačkoj nadoknadi Uefinog Superkupa.

Najrecentniji slučaj kapetanovog spašavanja u europskim natjecanjima je bio u Napulju, kada je s dva gola (iako je jedan kasnije pripisan Mertensu kao autogol) okrenuo vodstvo Napolija koji je trebao još jedan pogodak za rezultat koji ga vodi dalje.

Real bez njegovih golova ne bi bio ni blizu vrha Primere

Utjecaj njegovih spasonosnih golova se ipak najviše vidi u prvenstvu. Real je trenutno vodeća momčad Primere s dva boda prednosti nad Barcelonom i utakmicom manje. Međutim, situacija bez Ramosa ne bi bila ni približno tako ugodna.

Gotovo svi kapetanovi golovi ove sezone su izravno donosili bodove. U zadnjoj utakmici protiv Betisa je zabio za 2-1, a prije toga je postigao oba gola u pobjedi protiv Malage istim rezultatom. U El clasicu na Camp Nou je donio bod Realu u 90. minuti, a tjedan dana kasnije je zabio Deportivu u sudačkoj nadoknadi za 3-2!

Zidane može biti sretan što ima ovakvog kapetana

Protiv Villareala je donio bod u rujnu, a jedini „nebitan“ gol je bio u visokoj 5-2 pobjedi nad Osasunom početkom sezone. Marca je izračunala da bi Real bez Ramosovih golova imao čak devet bodova manje i zauzimao treće mjesto!

Barcelona bi na takvoj tablici bila vodeća s devet bodova prednosti nad Realom, a najozbiljniji konkurent bi im bila Sevilla koja bi kasnila pet bodova i bježala četiri Realu. Takva situacija ne bi bila nimalo ugodna za Real ni trenera Zinedinea Zidanea. Već pet godina Kraljevi nisu osvojili prvenstvo, a bez Ramosa bi njihove šanse i ove godine bile bitno smanjene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider