Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cijena izvješena

Europski div žarko želi Dinamove talente: Evo koliko Modri traže za veliku nadu!

Na radaru lisabonske Benfice dvojica su talentiranih igrača Dinama.

Nikola Moro na duplerici portugalskog Recorda (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Velika je gužva pred kancelarijom Dinamova direktora, a i "savjetnik" će imati puno posla. Veliki europski klubovi cijelu zimu kucaja na maksimirska vrata, jedan od njih je i dvostruki europski prvak, lisabonska Benfica. Portugalci u ljeto žele dovesti Dinamove mlade igrače, veznjaka Nikolu Moru i beka Bornu Sosu. Informacija je to koju smo doznali od Flavija Silve, novinara najprodavanijeg portugalskog sportskog dnevnika Recorda.

Dinamo izvjesio cijenu za Moru

„Imamo pouzdane informacije, Benfica je jako zainteresirana“, kazao nam je portugalski kolega.
„Naš izvor kaže da Dinamo za Moru traži sedam milijuna eura odmah plus 50 posto od sljedećeg transfera.“

Za Moru je nedavno ozbiljno bio zainteresiran ukrajinski Šahtar, koji je želio dovesti Dinamova veznjaka u zimskom prijelaznom roku. Informaciju je u eter pustio talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio, a čelni ljudi Dinama kasnije su je potvrdili. Talijan je utvrdio da bi transfer mogao doseći iznos od 15 milijuna eura. Iako je Moro već polako pakirao kofere, transfer se na kraju nije realizirao. Zasad.
„Čuli smo za tu priču, u Benfici su svjesni da Dinamove nogometaše prate mnogi klubovi i da moraju brzo reagirati“, kaže nam portugalski kolega koji je tražio potvrdnu informaciju iz Dinama, ali do nje se nije moglo doći.

Nikola Moro na duplerici portugalskog Recorda (Foto: GOL.hr) Nikola Moro na duplerici portugalskog Recorda (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Ne znamo je li priča o 15 Šahtarovih milijuna točna, ali na tragu je ovog što Dinamo traži od Benfice. Zapravo, Dinamo od Benfice traži više, jer se pretpostavlja da će Mori cijena narasti u lisabonskom velikanu i da bi tih 50 posto u bliskoj budućnosti moglo prerasti u značajno više od 15 milijuna, ako uračunamo i sedam milijuna koje Dinamo navodno traži „na ruke“.

Sosa na radaru Benfice

„Što se tiče Sose, još uvijek nemamo informaciju koliko Dinamo traži. Naš izvor kaže da Benfica još nije dobila odgovor Dinama“, kazao nam je portugalski kolega koji se više raspitivao o Mori. Vjerojatno zato što je Moro u ovom trenutku poznatiji, a možda i zato što je Benfica zagrijanija za Dinamova veznjaka.

Zanimalo ga je praktički sve o Mori, od toga da se javno ne libi reći kako je navijač Hajduka, pa do životnih navika i šansi da uskoro zaigra za hrvatsku reprezentaciju. Bi li Sosa i posebice Moro odmah uskočili u prvu momčad Benfice?
„Teško je to reći, jer nikad se ne zna tko će otići iz Benfice u ljetnom prijelaznom roku. Benfica stalno traži talentirane igrače po cijelom svijetu, kupuje igrače koji obećavaju i onda ih pokušava skupo prodati“, kaže portugalski kolega.

Nikola Moro i Borna Sosa (Photo: Jurica Galoic/PIXSELL) Nikola Moro i Borna Sosa (Photo: Jurica Galoic/PIXSELL)

U principu slično kao i Dinamo, ali na dosta višoj razini. Benfica ipak može izdvojiti značajno veće iznose za transfere.
„Da, imaju sličnu poslovnu politiku, ali Benfica je bogatija. Najveći ulazni transfer Benfice jest transfer Raúla Jiméneza, kojeg je platila 22 milijuna eura. Ostali veći transferi vrte se oko 15 milijuna", otkriva kolega i dodaje:

"Znamo da je Dinamo plasirao u Europu veliki broj talentiranih igrača. Eto, pouzdano znam da je Benfica bila živo zainteresirana za Marka Pjacu, ali on je na kraju završio u Juventusu. Očito je torinski klub ponudio više.“

Englezi pišu o "novom Modriću"

Benfica je prije dvije godine iz Dinamove omladinske škole dovela Branimira Kalaicu, koji je još uvijek u klubu, a prošlog ljeta angažirala je i Filipa Krovinovića, koji se u Portugal otisnuo iz Zagreba, ali prošao je omladinsku školu Lokomotive i Dinama.
„'Krovi' se pokazao kao pun pogodak, međutim, on je došao u Benficu iz Rio Avea, dakle bio joj je praktički pred nosom i dobro su znali koga kupuju. Šteta što se ozlijedio u trenutku kada je stvarno bio u velikoj formi, no Benfica će ga sigurno čekati da se oporavi“, kaže portugalski kolega.

Dakle, sve je jasno, Moro bi mogao uskočiti na Krovinovićevo mjesto, a Sosi bi se mogao otvoriti prostor jer su Alex Grimaldo i Eliseu navodno blizu odlaska. U međuvremenu su se pojavile informacije da i Manchester United prati Moru, engleski mediji raspisali su se o "novom Modriću". Nije ni čudo što Benfica žuri s realizacijom transfera. Kako stvari stoje, morat će još malo požuriti. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider