Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Informacija iz Italije

Dinamo priprema veliki transfer: "Svemirska" ponuda za mladu zvijezdu!

Talijanski stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio tvrdi da bi Dinamo uskoro mogao ostvariti lukrativan transfer...

Nikola Moro i Borna Sosa (Photo: Jurica Galoic/PIXSELL)

Ukrajinski Šahtar ozbiljno je zainteresiran za mladog veznjaka Dinama Nikolu Moru, otkriva poznati talijanski stručnjak za nogometne transfere Gianluca Di Marzio.

Talijan tvrdi da je trener Šahtara Paulo Fonseca u kontaktima s agentom 19-godišnjeg Dinamova nogometaša te da bi cijela operacija mogla stajati Ukrajince oko 15 milijuna eura. To bi značilo da je transfer već u završnoj fazi ili barem u pripremi.

Moro je došao u Dinamo 2009. iz Solina. Kao talentirani junior prvoj momčadi Modrih priključio se pretprošle godine, u međuvremenu je postao jedan od nositelja igre zagrebačkog kluba. Istaknuo se vrlo dobrim igrama u proljetnom dijelu prošle sezone i početkom nove sezone tako da je sasvim logično kako je privukao pažnju inozemnih klubova. Ove sezone upisao je 18 nastupa u Prvoj HNL, postigao je četiri gola i upisao dvije asistencije.

Moro je u veljači prošle godine potpisao ugovor s Dinamom do 2022. pa maksimirski klub ne mora žuriti s prodajom, ali budući da je poznato kako Modri imaju problema s financijama, lako je moguće da se dogodi transfer, posebice ako je istina da Šahtar nudi 15 milijuna eura, što se čini kao fantastična, dapače "svemirska" ponuda, ako uzmemo u obzir dob igrača i činjenicu da još nije upisao nijedan nastup za A reprezentaciju Hrvatske.

Na Transfermarktu Morinu vrijednost su procijenili na 1,5 milijuna eura. Mladi Solinjanin prošao je sve uzraste mladih hrvatskih selekcija. Bio je jedan od ključnih igrača talentirane Dinamove kadetske momčadi koja je 2013. osvojila Nike Premier Cup u Manchesteru.

Iako već duže vrijeme ne igra domaće utakmice u Donjecku, Šahtar je aktualni prvak Ukrajine, trenutačno je vodeća momčad ukrajinskog prvenstva s tri boda prednosti ispred vječnog rivala kijevskog Dinama. Radi se o klubu u kojem je veliku karijeru napravio bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna, koji je kapetan Šahtara i njegova riječ tamo se s pozornošću sluša. Nije nemoguće da je upravo Srna sugerirao čelnicima Šahtara da obrate pažnju na Moru i pokušaju ga dovesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider