Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nosi Modre na startu sezone

Nova zvijezda Dinama uoči derbija: "Moj grad je Split i navijam za Hajduk"

Moro je definitivno najveće ovoljetno Dinamov pojačanje, jer dok je u prošloj sezoni tek pred kraj dobio pravu šansu, sad se već pretvara u pravog nositelja igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od glavnih aduta Dinama u nedjeljnom derbiju s Hajdukom bit će mladi veznjak Nikola Moro. Da stvar bude intrigantnija: Moro je iz Solina, i javno priznaje da je navijač - Hajduka! A za Dinamo je ove sezone krenuo - sjajno!

On je definitivno najveće ovoljetno Dinamov pojačanje, jer dok je u prošloj sezoni tek pred kraj dobio pravu šansu, sad se već pretvara u pravog nositelja igre. U prva tri kola prvenstvna već se dvaput istaknuo eurogolovima kojima je Dinamu donio važne bodove.

"Za mene super, naravno, što sam tako krenuo u prvenstvo, dva gola. Imali smo dvije pobjede, ova treća je remi, ali dobro", kaže mlađahni Moro.

Ono što je najvažnije, sada je pred vama, imate u 9 dana tri izuzetno važne utakmice. U četvrtak već uzvrat u Europskoj ligi?
"Nadamo se prolasku. Idemo tamo pobijediti i po prolazak dalje."

Nakon toga, ovdje na Maksimiru najveći hrvatski derbi protiv Hajduka?
"Svakako da i tu želimo pobjedu.“

I nakon toga, tjedan dana iza toga, odnosno šest dana, ajmo reći prvenstveni uzvrat na Rujevici protiv Rijeke?
"Za nas vjerojatno najbitnija utakmica, najvažnija i tu svakako da idemo na pobjedu."

I tako nadolazeća Modra zvijezda između ostalog najavljuje i pobjedu protiv Hajduka. Reklo bi se, ništa čudno za jednog Dinamovog nogometaša, osim što je Nikola zapravo - navijač Hajduka.
"To nije nikakva tajna, ni za mene ni za bilo koga drugoga. I to, svaki put ću reći otvoreno: moj grad je Split, ja sam iz Solina, rođen u Splitu, tako da je to po meni sasvim normalno i prirodno da ja navijam za Hajduk, ali sto put sam rekao da sam tu profesionalac koji voli i Dinamo i Zagreb i navijače, tako da s tim nemam problema."

S Nikolom smo danas, kao prva novinarska ekipa do sada, prošli i novim tunelom iz kojeg igrači izlaze na maksimirski travnjak.
"Pa dobro izgleda, drago mi je da su to malo uredilo i svakako da će nema biti drago izlazit kroz njega sad na utakmice."

Evo, imaš 19 godina, sjećaš li se ti uopće onog vremena kada je Maksimir bio pun i bila prava pravcata ludnica?
"Pa, iskreno ne sjećam se, ali gledao sam na Youtubeu. Nadamo se da bi nas to moglo jednom tu dočekat, da svi zajedno slavimo."

Nastavi li Moro razvijati svoj talent na pravi način i bude li imao pravu podršku kluba, možda baš rođeni hajdukovac odvede Dinamo ponovo na tron.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider