Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Torcida sprema pakao

Dinamo ovo može samo sanjati: Poljud rasprodan, evo koliko će Hajduk zaraditi

Očekuje se da će Poljud biti ispunjen do posljednjeg mjesta za uzvratnu utakmicu 3. pretkola Europske lige Hajduk – Brondby.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manje od jednog dana bilo je dovoljno navijačima Hajduka da pokupuju sve ulaznice za sjevernu i istočnu tribinu, za utakmicu protiv Brøndbyja u četvrtak. Navala je krenula čim je UEFA ukinula zabranu navijačima da dođu na tu utakmicu.

Do utorka u 19 sati prodano je 26.850 ulaznica, priopćili su iz Hajduka. U redovnoj prodaji za sada ulaznica više nema, osim prošlogodišnjim pretplatnicima kojima će mjesta biti čuvana do srijede u 20 sati, objavila je službena Hajdukova stranica večeras.

„Vrlo malo ulaznica je ostalo i očekuje se da će Poljud biti ispunjen do zadnjeg slobodnog mjesta. Blagajne se upravo zatvaraju i bit će otvorene sutra ujutro u 8 sati. Zanimljiv je i podatak da i Hajdukova blagajna očekuje bolje dane. Samo od ove utakmice, procjenjuje se, u blagajnu će se sliti najmanje četiri milijuna kuna.

Osim ove utakmice koja je na rasporedu u četvrtak, puno prašine digla je objava cijena ulaznica za nedjeljni derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru. Cijene za Sjever i Jug tribina nisu bile iste za navijače Hajduka i Dinama. No, nakon negodovanja Hajdukovih navijača Dinamo se oglasio priopćenjem po kojem će cijene za Sjever i Jug biti iste, dakle 30 kuna.

Zanimljiva je i poruka Dinama Hajduku. Pozvali su kolege s Poljuda u budućnosti vode računa da Dinamovi navijači imaju iste cijene ulaznica u Splitu kao i hajdukovci na Maksimiru“, za Dnevnik Nove TV s najnovijim informacijama s Poljuda javio se reporter Mario Jurič.

Brojni navijači Hajduka stigli su na Poljud. Svi žele osigurati svoje mjesto na utakmici protiv Brondbyja.
„Upravo sam bio unutra i jedno malo dite plače i ćaća mu govori nemoj plakat bit će karata za sve, ha, ha, ha“, šali se navijač Hajduka Ivan Putnik.
„Kupili smo karte ja i ona i za prijatelje i očekujemo pobjedu“, kaže Antonio Bogdanović, koji je stigao na utakmicu iz Đakova.
„Bit će napeto, očekujemo 4:1 pobjedu.“

Karte su planule nakon objave da je UEFA prihvatila žalbu Hajduka zbog rasističkog vrijeđanja u Dugopolju protiv Levskog.
„Gužve su cijelo jutro, gužve su i za ulaznice i za naš projekt 'Za sva vrimena'“, ističe Tomislav Mikulić iz udruge „Naš Hajduka“.

Obavljaju se posljednje pripreme i na samom terenu. Novi travnjak postavljen je nakon Ultre. Čiste se i stolice. Za uzvratnu utakmicu s danskim predstavnikom Hajduk trebati zatvoriti najmanje 500 sjedećih mjesta. Uz to, klub treba platiti ukupnu novčanu kaznu od 35.000 eura

Presretni smo što je naša žalba uvažena. Hajduk je učinio sve, vjerujem da je to prepoznato od strane UEFA-e“, ističe predsjednik Hajduka Ivan Kos.

No kako se ne bi ponovili incidenti Kos apelira:
„Ne smijemo zanemariti činjenicu da je Hajduk ipak kažnjen i kaznu treba doživjeti ozbiljno. svaki idući najmanji ispad bi bio koban. Molio bih i apeliram na sve naše navijače i gledatelje da ulože dodatan napor i pomognu nam da u narednim utakmicama sve prođe u najboljem redu. Hajduk ne smije biti žrtva neodgovornog ponašanja pojedinaca a samo zajedno možemo pobijediti u toj borbi.“


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider