Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zakačili se stari prijatelji

Ovo će užasnuti Real: Barca postigla povijesni sporazum, svađe u svlačionici

Čini se da je Barca našla sredstva s kojima će pokrpati rupe u prenapregnutom proračunu i zadržati najvažnije zvijezde na okupu.

Navijači Barcelone mogu odahnuti. Čini se da je Barca našla sredstva s kojima će pokrpati rupe u prenapregnutom proračunu i zadržati šampionsku momčad na okupu.

Barcelona je navodno postigla načelni dogovor s Nikeom, najvećom svjetskom tvrtkom u proizvodnji sportske obuće i odjeće, oko produženja i znatnog povećanja sponzorskog ugovora. Katalonski mediji pišu da je velika američka tvrtka pristala utrostručiti godišnju apanažu Barceloni za nošenje dresova s Nikeovim potpisom.

Taj sporazum mogao bi se pokazati povijesnim jer će omogućiti Barceloni da zadrži svoje najveće zvijezde i tako na duže staze održi dominaciju španjolskim i europskim nogometom. To se zacijelo neće neće svidjeti najvećem Barcinom rivalu Real Madridu. Jasno je i zašto, posebice ako se zna da Florentino Perez namjerava Barceloni preoteti Neymara, uzdajući se u to da mu Barca neće moći ispuniti potraživanja.

Nike i Barcelona imaju ugovor do 2018. prema kojem katalonski klub prima 32 milijuna eura godišnje, no Američka tvrtka će prema novom ugovoru utrostručiti izdvajanja pa će Barcelona dobivati 90 milijuna eura. Štoviše, prelazit će i stotinu milijuna računajući razne vrste dodatnih kampanja u kojima će sudjelovati zvijezde Barcelone, a što će biti na razini Realova ugovora s Adidasom.

Nike ostaje uz Barcelonu

Još do prije nekoliko tjedana spekuliralo se kako Nike nema namjeru sasvim izaći u susret Barceloni, no Amerikanci su se navodno predomislili kada su se igru uključili konkurenti iz Adidasa i Under Armoura.
Usprkos golemom izdatku Nike se očito odlučio sačuvati Barcelonu pod svojim „skutima“ pa koliko košta da košta.

Amerikanci su očito zaključili da u ovom trenutku ne mogu pronaći atraktivniju nogometnu momčad. Ne treba previše pojašnjavati kolika je reklama za američku tvrtku što dresove s njezinom potpisom nose superzvijezde poput Lionela Messija, Neymara i Luisa Suareza.

Barcelona radi i na znatnom povećanju ugovora s drugim najvećim sponzorom Qatar Airwaysom. Upravo će navedeni napadački tercet „pozobati“ najveći dio novih ugovora s Nikeom i katarskom zrakoplovnom kompanijom. Očekuje se da će Barcelona povećati plaću Messiju na oko četrdeset milijuna eura neto, a tek desetak milijuna manje traži Neymar, koji još uvijek nije potpisao produženje ugovora.

Messi i Mascherano zahladili odnose

To znači da će Messi i Nemyar stajati Barcelonu u bruto iznosu na godišnjoj razini čak 140 milijun eura.

Dakle, može se zaključiti kako u Kataloniji ovih dana „cvate cvijeće“ na sve strane. Barcelona igra i pobjeđuje u velikom stilu, obrana titulu prvaka Španjolske čini se sasvim izvjesnom, kao i prolaz u četvrtfinale Lige prvaka, gdje ostaje najveći favorit za osvajanje, a uz to joj se smiješe i novi lukrativni sponzorski ugovori koji će joj pomoći održati dominaciju na duže staze.

No, uvijek postoji onaj ali... Kako to već obično biva u životu, ipak ne može biti savršeno. Iako se izvana čini da u svlačionici Barcelone vlada potpuna idila i harmonija, neki španjolski mediji pišu da atmosferu kvare supruge slavnih nogometaša. Nakon što su se navodno zbog tko zna čega „dohvatile“ Antonella Roccuzzo i Fernanda Morello, zahladili su odnosi između Messija i Javiera Mascherana, argentinskih sunarodnjaka i dojučerašnjih velikih prijatelja.

Vrijeme će pokazati je li to istina i ako jest, hoće li se odraziti na igre i rezultate Barcelone? Žene pokreću svijet, a ne bi bilo prvi put da pokrenu i "ratove" u svlačionici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider