Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čista 'perverzija'

Novi nevjerojatni rekord Reala: Dokaz da može dovesti Neymara i 'Lewu'

Real Madridu ne ide baš najbolje na zelenom travnjaku, ali zato preskače sve prepreke na poslovnom planu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako Real prošle sezone nije osvojio nijedan veliki trofej, još uvijek je neprikosnoveni magnet za sponzore. Višedesetljetni status najvećeg kluba na svijetu očito  donosi brojne pogodnosti.

Nakon što je jedanaestu godinu zaredom završio na vrhu Deloitteove ljestvice najbogatijih klubova svijeta, Real je pred još jednim velikim poslovnim uspjehom. Florentino Perez mogao bi uskoro potpisati novi sponzorski ugovor s Adidasom, slavnom njemačkom tvrtkom koja Real već godinama opskrbljuje dresovima i sportskim rekvizitima.

Prema informacijama španjolskih medija, Adidas će u sljedećih deset godina isplatiti Realu čak 1.4 milijarde eura, odnosno 140 milijuna godišnje u istom razdoblju. Ovim novim ugovorom Madriđani će povratiti „prijestolje“ koje im je zakratko na tom polju preuzeo Manchester United potpisavši s istom tvrtkom jedanaestogodišnji ugovor vrijedan 1.1 milijardu eura, odnosno stotinu milijuna eura godišnje.

Adidas je i pred dogovorom o produženju ugovora s Bayernom na čak 15 godina. Bavarci će od njemačke tvrtke isprva primati 60 milijuna eura godišnje, s time što će taj iznos porasti na 90 milijuna eura u zadnjim godinama ugovora.

Na taj način Adidas će zaokružiti kolekciju najvećih sponzorskih ugovora u ovoj domeni. I na četvrtom mjestu nalazi se klub koji je pod Adidasovom sponzorskom kapom, londonski Chelsea, koji ima desetogodišnji ugovor vrijedan 400 milijuna eura.

Tek na petom je mjestu prvi klub po visini sponzorskog ugovora koji ne nosi Adidasove dresove, Arsenal, koji je pod kapom Pume, Liverpool je šesti (Warrior), a Barcelona tek sedma sa „svega“ 32 milijuna eura godišnje zarade od strane Nikea.

Ispada da će Real imati ugovor kao Chelsea, Arsenal, Liverpool i Barcelona zajedno! Katalonci su trenutačno u pregovorima s Nikeom oko povećanja ugovora, no navodno Amerikanci nisu voljni povećati izdvajanja prije no što im istekne važeći ugovor.

Navedeni podaci djelomično daju odgovor na pitanje odakle Realu sredstva za ljetni prijelazni rok u kojem želi kupiti nekoliko velikih zvijezda, među njima Neymara, Roberta Lewandowskog i Edena Hazarda.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider