Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PSG otvara šampanjac

Konačni razdor: Barca šokirala Neymara, brazilski klan ostao u čudu

Barcelona je blokirala isplatu 26 milijuna eura bonusa za Neymara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je blokirala isplatu 26 milijuna eura bonusa za Neymara, čekajući rasplet priče oko Brazilčeva mogućeg transfera u PSG, tvrdi neimenovani izvor iz katalonskog kluba, prenosi agencija AFP.

Novi hladan tuš za Barcu: Velika želja nije na prodaju, ljetni plan propada

"Tih 26 milijuna eura je deponirano kod javnog bilježnika, dok ne bude jasno ostaje li kod nas", izjavio je neimenovani izvor iz katalonskog kluba za AFP.

Barca blokirala Neymara

Radi se o bonusu koji je Neymar dogovorio prije godinu dana, kad je Brazilac produžio ugovor s Barcelonom do 2021. godine, iako je i tada PSG bio zainteresiran za njegovo dovođenje. Tim je ugovorom originalna odštetna klauzula povećana sa 200 milijuna na 222 milijuna eura, ali ni to čini se ne predstavlja prepreku za čelnike PSG-a, koji žele dovesti Brazilca u svoju momčad.

Nakon uspješnih pripremnih nastupa na sjevernoameričkom kontinentu, gdje je dobrim dijelom zahvaljući Neymarovim majstorijama Barcelona uspjela pobijediti Juventus, Manchester United i Real Madrid, Brazilac se nije sa suigračima vratio u Europu, već je otputovao u Kinu, gdje je sudjelovao u promotivnim kampanjama tijekom kojih nije želio komentirati mogući odlazak u PSG, a potom je svratio do Dubaija, gdje je odgovarao novinarima u šiframa i citirao Bibliju.

Neymar u ponedjeljak u Parizu?

Neki španjolski mediji spekulirali su da će Neyamr u Dubaiju obaviti liječnički pregled i potom potpisati za PSG. Najnovije informacije iz Francuske govore da će se to ipak dogoditi tek sljedećeg tjedna u Parizu, najvjerojatnije u ponedjeljak, a da je Neymar navratio do Dubaija u sklopu sponzorske kampanje.

Barcelona će u srijedu prijepodne nastaviti s pripremama za nadolazeću sezonu, a tada bi se i Neymar ponovno trebao priključiti momčadi. Međutim, španjolski mediji sa sjedištem u Barceloni izrazili su u utorak sumnjaju da će se Neymar na tom treningu doista pojaviti, te da će iz Dubaija vjerojatno produžiti za Brazil.

Neymarov otac razočaran potezom Barce

No, Neymar se u međuvremenu javio putem društvenih mreža iz svojeg privatnog mlažnjaka i poručio da je na putu za Barcelonu te da će se uredno pojaviti na treningu.

U isto vrijeme javio se i Neymarov otac i menadžer te je utvrdio da je iznenađen i duboko razočaran Barceloninim potezom u svezi blokiranja isplate bonusa njegovu sinu te da Barcelona nema opravdanja za taj čin po slovu ugovora. Čini se da je ovaj potez Barcine uprave i reakcija Neymarova oca jasan znak kako je Neymar na putu za Park prinčeva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider