Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slijedi derbi za vrh

Vatreni u lijepoj situaciji: Četiri plusa u mini-ciklusu, ali nije sve idealno

Reporter Nove TV Milan Stjelja analizirao je pobjednički tjedan hrvatske nogometne reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon mršavog remija s Turskom u prvom kolu pojavio se strah od loših rezultata protiv Kosova i Finske, pogotovo nakon što su zbog ozljeda otpale najveće zvijezde: Modrić, Rakitić, Pjaca i Lovren.

No, upravo su njihove zamjene i igrači koji su do sada bili u njihovoj sjeni - Kovačić, Badelj, Kramarić i Mitrović - na najbolji način iskoristili pruženu šansu. I oni su definitivno najveći plus ovog mini-ciklusa.

Mateo Kovačić igrao je kao pravi vođa. Mnogi bi rekli: konačno. Jer, do sada je prerijetko izlazio iz okvira talentiranog mladića koji će vječito biti 'rješenje za budućnost'. Razigravao je momčad, a i minimalizirao bezglava driblanja kojima je rijetko bio od prave koristi. Apsolutno veliki dobitak za Čačića!

Nadalje, tu je Milan Badelj. On zapravo nije ni bio upitan, ali i on se u izostanku Modrića i Rakitića do kraja potvrdio kao neizostavni član početne postave i sukreator igre Vatrenih.

Vrsaljko pravi Srnin nasljednik

Pjacino mjesto zauzeo je Andrej Kramarić i lijepo asistirao Mandžukiću u obje utakmice za 1:0. Da je bilo samo to, bilo bi odlično, ali bila je tu serija lukavih rješenja, inteligentnih ulazaka između suparničkih linija i opasnih udaraca. Bravo za Kramarića.

I za kraj ovih individualnih pluseva tu je Matej Mitrović. 22-godišnjem braniču Rijeke, ovo su zapravo bili prvi pravi nastupi. Nije primio nijedan gol, a jednog je uspio i zabiti. Pokazao je da se na njega može računati.

Ovdje još treba dodati i odlične dvije utakmice Šime Vrsaljka čije su kvalitete već poznate. Jedna asistencija te serija odličnih prodora s desne strane. Još jedna potvrda da Srna ima pravog nasljednika.

Pivarić najlošiji

No, nemojmo se zavaravati: nije sve baš tako idealno. U rubriku 'minusa' ili bolje rečeno 'nečega što je moglo biti bolje' spada igra Josipa Pivarića. Nije razočarao, ali je po njegovoj strani najviše curilo u obrani. Teška ozljeda koljena još u siječnju, očito je ostavila traga, ali uvjereni smo da će i on uskoro doći na razinu ostatka momčadi i da će Hrvatska i na kraju kvalifikacija biti na ovoj poziciji na kojoj je i sada.

Vatreni već imaju lijepu prednost od 2 boda u odnosu na Ukrajinu, te čak 5 u komparaciji s Turskom. Doduše, nisu sami na vrhu. Island također ima 7 bodova, a upravo protiv te reprezentacije Hrvatska igra sljedeću utakmicu: u Zagrebu, 12. studenog - i to opet pred praznim tribinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider