FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Večeras na Novoj TV

UFC Zagreb: 'Pejić za manje od 24 sata vraća 7 kilograma'

Prvi put u povijesti UFC dolazi u zagrebačku Arenu, a borilačkI spektakl gledatelji će imati prilike vidjeti večeras na Novoj TV od 22.30 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vješti UFC-ovi operateri i od vaganja za zagrebačku UFC priredbu učinili su predstavu za sebe kojoj je nazočilo oko 2500 ljudi, a među njima bilo je najviše navijača domaćih boraca Igora Pokrajca (93 kg) i Filipa Pejića (61 kg) koji su prigodom izlaska na vagu od mnoštva tražili podršku.

UFC Zagreb: Najveći borilački spektakl godine večeras na Novoj TV!

Kad se penjao na podij, na kojem su ga čekale tri UFC-ove ljepotice i ta “prokleta” vaga, iz publike se čulo skandiranje “Igore, Igore...” što je za Pokrajca bila adrenalinska injekcija. Zato je prema svom poljskom protivniku Blachowiczu krenuo s najoštrijim pogledom kojeg možete zamisliti.

Gledao suparnika kao lovinu

Prvi vrhunac ove uvodne predstave dogodio se pak po izlasku Filipa Pejića koji je svog protivnika Poljaka Stasiaka stalno pogledavao, čak i dok se skidao.

Kada je vaga pokazala da ima dozvoljenih 61,5 kg odmah je jurnuo prema protivniku i počeo ga gledati kao lovinu i da nije bilo UFC-ova posebnog zaštitara ova bi borba možda počela 24 sata prije.

Čim je sišao s podija, Filip je poljubio djevojku Katarinu, a potom se počeo natapati vodom da nadoknadi svu onu tekućinu koju je morao izgubiti u posljednjih 48 sati. Borac iz zagrebačke Dubrave u ove je pripreme, prije tri mjeseca, krenuo sa 73 kilograma. U mjesec dana dogurao je do 68 kg, što je bila radna težina koju je održavao sve do sedam dana uoči borbe. S dijetom je skinuo naredna dva kilograma, a onda je sa 66 kg krenuo u agresivan proces dehidracije.

Spektakl na Novoj TV

Kako je pak tekao proces rehidracije ispričao nam je sinoć njegov trener Bernard Ban:

"Već sinoć Filip je nadoknadio tri kilograma, a očekujem da će u borbi imati 68 kg. Krenuo je s rehidromiksom, litru i pol za sat vremena, da nadoknadi nedostajuće elektrolite, a onda je počeo unositi napitak s karbohidratima koji se jako brzo apsorbiraju. Nakon toga jeo je voće i povrće, rižu i pio kokosovu vodu koja također ima puno minerala."

Nakon sve te torture, pitanje je koliko će to utjecati na njegovu izvedbu danas?

"Možda u nekom manjem postotku, no ja sam siguran da će Filip svog protivnika razvaliti. Sve dok ne načne protivnika radit će taktički, a kada osjeti krv to onda prepuštam njemu."

Prolivene krvi bi moglo biti i u mnogim večerašnjim dvobojima, pa tako i u dvije najrazvikanije borbe. U Gonzaginu okršaju s Lewisom, a potom i u glavnoj borbi večeri između četvrtog (Ben Rothwell) i petog (Junior Dos Santos) teškaša svijeta.

Prvi put u povijesti UFC dolazi u zagrebačku Arenu, a borilačkI spektakl gledatelji će imati prilike vidjeti na Novoj TV ove nedjelje od 22.30 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider