FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'nema ništa preko noći'

Cro Cop u Dnevniku Nove TV: 'Ovo je definitivno kraj. Pokušao sam sve, ali...'

Samo 17 dana uoči već dogovorene borbe, Mirko Filipović objavio je da prekida sportsku karijeru! Nedavno je napunio 41 godinu, i odlučio: 'bilo je dosta'...

* Samo dva tjedna uoči nove borbe odluka: završavate karijeru! Zašto?

"Ozljede su presudile. Još nakon borbe s Gonzagom vućem ozljedu tetive. Nisam prošao bez posljedica iz te borbe. Gonzaga mi je uzeo nogu u polugu, izvukao sam se, ali šteta je bila napravljena. Cijelo sam ljeto sanirao ozljedu i nisam mogao prihvatiti borbu UFC-a. Osim toga tu su stare boljke. Koljeno sam četiri puta operirao. Ja svoju 'specijalku' udaram lijevom nogom s osloncem na desnu nogu. Svaku večer stavljam led nakon treninga i radim posebne vježbe zagrijavanja za svaki dio tijela. Trenirao sam koliko sam mogao preko ljeta, spremao se za ovu borbu, no kada sam se krenuo pripremati za hrvanje nisam više mogao izdržati".

'Ludilo' za pamćenje: Cro Cop pokazao što mu je daleko važnije od slave i novca

VIDEO Pogledajte te nokaute: Hvala ti Mirko, takvu karijeru rijetko će tko ponoviti!

MMA portali i navijači diljem svijeta odaju počast Cro Copu

CRO COP objavio KRAJ KARIJERE: 'Ovo je moja konačna odluka'

* Odluka nije bila laka, jer sinoć oko dva u noći niste mogli spavati?

"Nije mi bilo lako. Mislio sam da ću uspijeti sanirati tu ozljedu, ali nisam uspio. Išao sam i na pregled koji je pokazao i da bi tetiva mogla puknuti. Uslijedila bi nova operacija i pitanje je da li bi nakon toga rame više ikada moglo normalno funkcionirati. Pokušao sam sa svim lijekovima, krvnim plazmama... Jedini pravi oporavak bio bi tri tjedna pauze, no to nije bilo moguće".

* Što sada? Čime ćete se baviti?

"Dok živim i dišem ja ću trenirati. Ne ovim intezitetom. Bit će to jedan trening dnevno, a ne više dva kao dosada. No prvo ću se regenerirati. Ja sam zdrav što se tiče srca, pluća i ostalih organa, mene samo muče mehaničke ozljede. To su neizdrživi bolovi. Ja ne mogu sjediti duže od 15-ak, 20 minuta kad vozim auto. Nema to smisla".

* Što možete poručiti mladim borcima? Kako do uspjeha poput vašega?

"Moraju biti uporni i vjerovati u sebe. Samo krvavi rad i odricanje donosi uspjeh. Uspjeh preko noći ne postoji samo upornost i rad. Ništa drugo. No nije to lako. Treba biti dosljedan, ići često glavom kroz zid, probijati vlastite barijere...".

* Je li ovo definitivan kraj ili: "nikad ne reci nikad", npr. nekoj iznenadnoj ponudi za uzvrat s Fjodorom ili Minotaurom?

"Definitivan kraj. Meni je drago da je za mnoge ljude to bio šok, ali ja sam ušao u 42. godinu. Možda ne izgledam tako, ali eto. Ne treba tražiti kruha preko pogače. U svijetu se mnogi sportaši smatraju veteranima s 34 godine i jako je malo sportaša koji su s 40 godina ostali u svjetskom vrhu".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider