FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
To se ne može odglumiti

'Ludilo' za pamćenje: Cro Cop pokazao što mu je daleko važnije od slave i novca

Iako je već tada imao svu slavu i novac ovog svijeta, vidjelo se iz aviona koliko mu znači, izgledao je kao dijete kojem darujete najdražu igračku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad kažete da je netko svoje pare krvavo zaradio, obično mislite u prenesenom značenju. Ova izreka u slučaju Mirka Filipovića vrijedi doslovce. Sam je sebi ponudio „krv, znoj i suze“ i uspio u najbrutalnijem sportu modernog doba.

Cro Cop u Dnevniku Nove TV: 'Ovo je definitivno kraj. Pokušao sam sve, ali...'

Što god mislili o Cro Copu, tolike godine izdržati u ringu ili oktogonu, kako god želite, i to na najvišoj razini, mogu samo čvrsti, beskompromisni, baš karakterni ljudi.

Možda je imao nešto sreće što se „školovao na fajterskoj Sorbonni“, jer tko prođe vatrene vinkovačke ulice, taj stekne lijepo mangupsko znanje koje dobro dođe u svakoj prilici.

Za njega je čuo cijeli svijet, posto je živuća legenda u Japanu, ali najteže je biti prorok u vlastitom selu. Kažu da je to konačni uspjeh. Tukao se uzduž i poprijeko bijelog svijeta, pred stotinama tisuća ljudi, ali Vinkovčane je do kraja „kupio“ tek kada je obukao dres Cibalije. Bio sam na debiju, nisam više siguran protiv koga, mislim Vukovara, ali sjećam se da je bilo „ludilo“. Cro Cop na vrhuncu slave, u punoj snazi, onako širok i mišićav, a dres nekako malen i uzak.

Stadionom se orilo „Mirko, Mirko...“ Kad bi krenuo za loptom, svi su mu se sklanjali s puta. Nosio je „pod miškom“ i suparničke i svoje igrače, svakim korakom izbacio bi „kubik zemlje“, trčao je po terenu kao razjareni bik, u svaki sprint uložio bi maksimum kao da mu je posljednji u životu.

Iako je već tada imao svu slavu i novac ovog svijeta, vidjelo se iz aviona koliko mu znači, izgledao je kao dijete kojem darujete najdražu igračku. To se ne može odglumiti. Eh, što bi bilo da je postigao gol, vjerojatno bi protutnjao kroz tribinu i povukao za sobom punu prikolicu Ultrasa ...

Od tog dana Cro Cop je definitivno postao nedodirljiva legenda u svojem rodnom kraju. Pomogao je Cibaliji da se za njezino ime dozna širom Europe i svijeta, a ispunio je i vlastiti san – navukao je dres omiljenog kluba u natjecateljskoj, ligaškoj utakmici.

Sad kada je okačio rukavice o klin, možda je vrijeme za povratak u „nebesko-plave“ redove, ovaj put u nekoj dužnosničkoj funkciji. Cibalia je opet u 2. ligi kao i onomad kad je debitirao, štoviše, u puno je težoj situaciji nego prije desetak godina, treba pomoć kako bi opstala i vratila se u elitni rang.

Kako god, Cro Cop je zaslužio odlazak u mirovinu s fanfarama za sve što je napravio u fenomenalnoj karijeri.

 

Prema svemu sudeći, svoj profesionalni sportski put završava veliki Mirko Filipovic, sportaš zbog kojeg se za Vinkovce č...

Posted by Moja Cibalia on 10. studeni 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider