Košarka
SPORTOVI
Košarka
Momci, sretno!

Objavljen konačni popis: Evo s kojih 12 će Hrvatska na EuroBasket

U Dnevniku Nove TV reporter Saša Lugonjić razgovarao je s pomoćnikom izbornika Petrovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica Skelin, pomoćni trener u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji, u Dnevniku Nove TV otkrio je koji je od igrača iz aktualnog kadra prekobrojan i nije našao svoje mjesto na konačnom popisu izbornika Aleksandra Petrovića.

"To je Dominik Mavra. Nažalost, netko je morao otpasti, ide nas 12. Odlučili smo u situaciji kad je Roko Ukić, mislimo, potpuno zdrav, da se riješimo jednog playmakera."

U srijedu ujutro se putuje. Jeste li zadovoljni ili ostaje ono "joj da je bilo još pet dana"?

"Pa uvijek nedostaje nekih pet dana, na bilo kakvim pripremama pa tako i ovaj put. Pokušali smo izvući najbolje. Cilj nam je bio, budući da se radi o ekipi unutar koje je velika razlika u godinama, između najstarijeg i najmlađeg je nekih 16-17 godina, da pokušamo napraviti takav program u kojem nećemo ove starije momke dovesti u probleme s ozljedama. Mislim da smo u tome uspjeli, svi su zdravi, a nadam se i fizički spremni."

"Lani smo bili poletniji, ali sad imamo više iskustva"

Skelin je i prošle godine bio u stožeru reprezentacije na onom kvalifikacijskom turniru i na samim Olimpijskim igrama. Koja je glavna razlika kad bi uspoređivali situaciju od prošlog ljeta i sada?

"Mislim da je lani ekipa bila mlađa, jedan gro igrača je ostao isti, ali smo priključili tri iskusnija igrača - Žorića, Popovića i Tomasa. Bili smo prošle godine poletniji, ali ove godine definitivno imamo više iskustva."

Vjerujem da imate jasan cilj na Europskom prvenstvu?

"Naravno, uvijek je cilj postići najbolji mogući rezultat. Smatram da mi tamo moramo prije svega ići s ciljem da ne razočaramo sami sebe."

Hrvatska reprezentacija na EuroBasketu:

Roko Leni Ukić
Bojan Bogdanović
Marko Popović
Filip Krušlin
Krunoslav Simon
Dario Šarić
Darko Planinić
Marko Tomas
Dragan Bender
Luka Žorić
Ivan Ramljak
Ivan Buva

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider