Košarka
SPORTOVI
Košarka
vruća gostovanja

Cedeviti spektakularna skupina Topa 16

Košarkaši Cedevite saznali su sve suparnike u Topu 16 Eurolige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Crvene zvezde posljednji su, 16. sudionik TOP-a 16 Eurolige ove sezone. Oni su u izravnom dvoboju za prolazak u susretu posljednjeg 10. kola skupine A na svom terenu u petak svladali Bayern iz Münchena sa 85-76 zahvaljujući velikom preokretu u četvrtoj četvrtini koju su dobili s 29-11.

U posljednjih 10 minuta srpski je prvak pogodio pet trica kojima je brzinski nadoknadio zaostatak, a potom je njemački sastav u završnici bio prisiljen nerezonskim šutovima nadoknađivati zaostatak u čemu nije uspio.

Quincy Miller s 21 košem i 10 skokova, te Maik Zirbes sa 17 ubačaja i 9 skokova predvodili su Crvenu zvezdu, ali u junaka se pretvorio 20-godišnji Marko Gudurić koji je 9 od svojih 16 poena postigao u posljednjih 10 minuta.

Duško Savanović sa 19 i Deon Thompson sa 17 ubačaja predvodili su Bayern.

Crvena zvezda je s omjerom pobjeda i poraza 5-5 zauzela treće mjesto u skupini A, iza Himkija, a ispred Reala iz Madrida, koji su ostvarili jednak omjer, dok je Bayern sa 4-6 završio kao peti. Na vrhu skupine je sa 8-2 Fenerbahce, dok je Strasbourg sa 3-7 ostao posljednji.

Crvena zvezda ujedno će biti jedan od sedam suparnika hrvatskog prvaka Cedevite u skupini E TOP-a 16 Eurolige, a njima se pridružio i ruski sastav Lokomotiv Kuban iz Krasnodara koji je u izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini C na svom terenu svladao Barcelonu sa 78-74. I u Krasnodaru dogodio se preokret u posljednjoj četvrtini koju je domaći sastav dobio sa 24-14. U toj utakmici na parketu su bila i dvojica hrvatskih reprezentativaca, Ante Tomić je za 24 minute u dresu Barcelone ubacio 17 koševa (šut za dva 7-8, slobodna bacanja 3-3) uz 7 skokova i 3 asistencije, dok je Dontaye Draper za Lokomotiv Kuban igrao 25 minuta i postigao 7 poena (šut za dva 2-4, trica 1-2) uz 6 asistencija.

Najefikasniji kod Lokomotiva bio je Malcolm Delaney sa 19 ubačaja, a kod Barcelone Juan Carlos Navarro sa 22.

Uz Cedevitu, Crvenu zvezdu i Lokomotiv Kuban za sada je poznato kako će u skupini E igrati i Fenerbahce, Panathinaikos, Anadolu Efes, Darussafaka i Unicaja iz Malage.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider