Košarka
SPORTOVI
Košarka
Povijesna pobjeda

Čudo u Beogradu: 'Nismo mogli zamisliti ljepši način kako pobijediti'

Trener Cedevite i izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša prilično je mirno doživio dramatičnu pobjedu svoje momčadi protiv Partizana u polufinalu regionalne ABA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je slavila 81-79 tricom Nolana Smitha u posljenjoj sekundi utakmice.

Srbija u šoku: Cedevita sa zvukom sirene srušila Partizan i osigurala Euroligu!

"Čestitam igračima na velikoj pobjedi i izborenoj Euroligi. Očekuje nas finale protiv Cibone u nedjelju, što nije nebitna utakmica za nas jer smo željni trofeja. U prvom poluvremenu smo morali napraviti veću razliku, ali Partizan se vratio s nekoliko trica na koje nismo najbolje reagirali. U drugo poluvrijeme nismo najbolje ušli, ali smo našli mirnoću i vjeru i sve što je bilo potrebno za pobjedu u ovako teškoj atmosferi", rekao je Repeša.

Kapetan Cedevite Marino Baždarić je rekao:

"Nismo mogli zamisliti ljepši način kako ćemo pobijediti. Apsolutno zasluženo igrat će se hrvatski finale. Za veliku većinu ljudi neočekivano, ali vjerovali smo u sebe i u najvažnijem smo trenutku odigrali najbolju utakmicu".

"Ušli smo jako u utakmicu, ali smo kasnije očekivano pali. Oni su se vratili uz pomoć publike, ali mi smo vjerovali u sebe i nismo se predavali. Cibona u finalu? Teško mi je sada o tome razmišljati", izjavio je Luka Babić.

Ovom pobjedom Cedevite Hrvatska će imati dva predstavnika u Euroligi sljedeće sezone, a sada je sigurno kako će tek drugi put u 13 sezona regionalne lige neki hrvatski klub biti pobjednik. Jedini dosadašnji naslov osvojio je Zadar 2003. godine. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider