Košarka
SPORTOVI
Košarka
Srbija u šoku

Hrvatsko finale u Beogradu! Cedevita sa zvukom sirene srušila Partizan!

U beogradskoj Kombak Areni u nedjelju će se igrati hrvatsko finale ABA lige! Košarkaši Cedevite su u polufinalu pobijedili Partizan s 81-79 tricom Nolana Smitha u posljednjoj sekundi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan ranije je, podsjetimo, Cibona napravila senzaciju, pobijedivši Crvenu zvezdu, najbolju momčad regularnog dijela regionalne lige, sa 75-70. 'Vukovi' će se u nedjeljnom finalu tako boriti za naslov protiv gradskog rivala koji je u petak izborio pobjedu u utakmici s pregršt preokreta.

Repešina je momčad otvorila utakmicu s 13-2, a u drugoj je četvrtini imala i 16 koševa prednosti (34-18). Međutim, već do kraja poluvremena je Partizan značajno smanjio zaostatak (40-35), a na početku drugog dijela serijom 16-5 poveo s 51-45. Cedevita se nakratko uspjela vratiti, pa čak i ponovno povesti (52-51), ali do kraja treće četvrtine su Beograđani otišli na 64-57.

U zadnjoj dionici su imali i 11 koševa prednosti (73-62), a onda su opet došle sjajne Cedevitine minute. Repešini su igrači napravili seriju 14-1 i došli do novog vodstva (76-74). Uslijedila je neizvjesna završnica, a u posljednjim je trenucima Milenko Tepić najprije promašio tricu kod vodstva domaćih 79-78, da bi Smith uhvatio loptu i s pola terena pogodio sa zvukom sirene za konačnih 81-79!

Spomenimo da su kod Cedevite najefikasniji bili Miro Bilan s 14 poena, Jusuf Nurkić s 13, Nolan Smith i Luka Babić s po 12 i Goran Suton s 10 kojima je dodao i 11 skokova. U redovima Partizana je s 25 koševa najraspoloženiji bio Aleksandar Pavlović.

Hrvatska će tako drugi put u povijesti ABA lige dobiti pobjednika, ali ne samo to - iduće će sezone naša zemlja imati dva predstavnika u Euroligi! (TS)

ABA liga, polufinale:

Partizan - Cedevita 79-81

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider